Komedyen Şahan Gökbakar'ın, oyuncu Hüseyin Avni Danyal'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, '3. Yargı Paketi' kapsamında 3 yıl erteleme kararı verdi. Gökbakar, bu süre içinde tekrar aynı suçu işlerse yargılanmaya devam edilecek.
Anadolu Adalet Sarayı 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraflar katılmazken, avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Şahan Gökbakar'ın avukatı Ceren Yakışır müvekkilinin yurt dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını belirterek, "5 Temmuz 2012'de yürürlüğe giren '3. Yargı Paketi' olarak bilinen 6352 sayılı Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanunun geçici 1. maddesi gereği yargılamanın ertelenmesine karar verilmesini istiyoruz" dedi.
Danyal'ın avukatı Ertuğrul Halit Karpınar ise, "Suç kanaat açıklamanın ötesine geçmiş bütün unsurları ile sabit olmuştur. 6352 sayılı yasanın uygulanmamasını talep ediyoruz" diye konuştu. Mahkeme, sanık Şahan Gökbakar'a atılı hakaret suçunun 6352 sayılı kanunun geçici birinci maddesine uyan "basın ve yayın yoluyla ya da düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenmiş" suçlardan olduğu gerekçesiyle yargılamanın 3 yıl ertelenmesine karar verdi. Karar kapsamında Şahan Gökbakar, 3 yıl içinde tekrar aynı suçu işlemesi halinde yargılanmaya devam edilecek.
3 AYDAN 2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Şahan Gökbakar'ın 2011 yılında sosyal paylaşım sitesinde "orta yaşlı sahtekar", "eski tiyatrocu", "para arzusu nedeniyle şimdinin dizi oyuncusu" gibi ifadeler kullandığı belirtildi. İfadelerde, oyuncu Hüseyin Avni Danyal'ın isminin açıkça belirtilmediği ifade edilen iddianamede, bahse konu sözlerin Danyal hakkında sarf edildiğinin anlaşılabildiği ve bu nedenle şüphelinin ifadelerinin "hakaret" suçuna uygunluk taşıdığı öne sürüldü. Şahan Gökbakar'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyordu.