ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde uzman doktor Galip Muzaffer Özdemir'in darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından basın açıklamasıyla protesto edildi.

Besni Devlet Hastanesi'nde görevli uzman doktor Galip Muzaffer Özdemir, iddiaya göre cuma günü polikliniğe gelen ve sağlık raporunu imzalatmak isteyen öğretmen Abuzer Özdemir'in saldırısına uğradı. Olayda sağ işaret parmağı kırılan doktorun meslektaşları Adıyaman Tabip Odası üyesi 50 kadar sağlık çalışanı, hastane önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı.

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç yaptığı açıklamada, "Bu saldırılar gün geçtikçe artıyor. Tabi bunun çeşitli nedenleri var, toplumsal nedenleri var. Özellikle hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olayları var. Defalarca basın açıklaması yapmamıza ve yetkilileri uyarmamıza rağmen maalesef çıkan yasalar çok yeterli ve caydırıcı değil. Bu insanlar gece gündüz, yirmi dört saat görev yapıyor. Mesai kavramı olmayan bir meslek oluşu, buna rağmen her türlü hakarete, şiddete ve psikolojik baskılara maruz kalıyorlar. Bu sürdürüle bilir bir şey değildir. Hiçbir meslek grubu bu kadar şiddete maruz kalmıyor" dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kardiyoloji uzmanı doktor Serkan Karahan ise şunları söyledi:

"Biz sağlık çalışanları olarak bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde sağlık çalışanlarına karşı artan saldırılar olmaktadır. Dün Bolu’da, bugün Adıyaman Besni’de, yarında olacağını bilmediğimiz bir yerde şiddetin devam edeceği endişesindeyiz. Bu olaylar münferit olmaktan çıkmış olup olağan hale gelmiştir. Hasta hekim ilişkisinin onarılamayacak düzeyde zedelenmesini istemiyoruz. Hastanemizde meydana gelen bu olayda saldırganın öğretmen olması da endişelerimizi daha da arttırmaktadır. Bütün bu olaylara karşı biz sağlık çalışanları hastalarımıza hizmet vermeye ve her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz. Bu olayları yapanların şiddetle cezalandırılmasını ve buna yönelik uygulamaların biran önce hayata geçilmesini talep ediyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından olaya bir süre alkışlarla tepki gösterdikten sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI