Tufan HAMARAT/İZMİR, () - İZMİR'deki bazı hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları, taleplerinin yerine getirilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi üyelerinin öncülük ettiği grup, döner sermaye gelirinin adil bir şekilde dağıtılmasını ve söz konusu ücretin emekliliğe yansıtılmasını istedi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir grup sağlık çalışanı, bugün saat 12.30'da hastane bahçesinde toplandı. Bir günlük iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları, sık sık 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını SES İşyeri Temsilcisi hemşire Funda Çakırmanduz yaptı. Çakırmanduz, "Emeğimizi ve katkımızı yok sayan döner sermaye sistemine karşı, ortak mücadele için birleştik. Hakkımız ve emeğimizin karşılığını almak için Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlattık. Talep ve uyarılarımız dikkate alınmadı, bizi greve davet ettiler. Biz de bu davete icabet ediyoruz. Bizler, çalışanların katkılarıyla elde edilen döner sermaye gelirinin adil bir şekilde dağıtılması için tüm hizmet sınıflarını kapsayacak şekilde, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 9'uncu maddesi uyarınca her ayın 15'inde ödenen sabit ek ödeme net tutarı kadar, döner sermaye ek ödemesinin yapılacağı aylık dönemlerde de hastanemizde aktif çalıştığı gün sayısı oranında ayrıca ek ödeme yapılması, ek ödeme adı altında ödenen tüm ücretin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz" dedi.
Aynı dakikalarda, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde de yine sağlık çalışanları, aynı talepleri dile getirdi. Sağlık çalışanları, taleplerinin karşılanmaması durumunda, iş bırakma eyleminin süresini uzatacaklarını belirtti.

TH(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)