Hakan ÇELİKBAŞ/TEKKEKÖY (Samsun), () - SAMSUN’UN Tekkeköy İlçesi’nde öğleden sonra başlayan sağanak yağmur, ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu. 
Tekkeköy İlçesi’nde bugün etkili olan sağanak yağmur sonrasında su baskını meydana geldi. Aşağı Çinik Mahallesi’nde ev ve işyerlerinin zemin katlarını su bastı. 5 evin zemin kattaki daireler, ahırlar ve depo olarak kullanılan yerler sular altında kaldı. 10 tavuk ve civciv telef oldu. 53 yaşındaki Çakır Arar’a ait iki katlı evin birinci katı sular altında kalınca, evde bulunan annesi 83 yaşındaki Pembe Arar ile misafir olan komşusu 65 yaşındaki Mümine Soysal, kısa süreli panik yaşadı.
Yağmur sularının eve dolması üzerine kadınlar üst kattaki daireye çıkarak yardım çağrısında bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kadınlara yardım ederek eve dolan suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ayrıca yağmur suları nedeniyle ilçe merkezinde sokaklar, nehre döndü. Bölgede su basan ev ve işlerlerinde su tahliyesi için İtfaiye ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı.
Öte yandan Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge görevlileri yağmurun Pazartesi gününe kadar devam edeceğini belirterek bu gece ve yarın kuvvetli yağışların olabileceğini lokal su baskını riskinin de bulunduğunu ifade etti.

HÇ(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)