İstanbul ve Diyarbakır'da bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında şebeke lideri olduğu ileri sürülen Ceylan S.'nin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı. Polisin takibi altındaki olduğu sırada Ceylan S.'nin 5 yıldızlı otelde, oğlu için Sibel Can ve Doğuş'un sahne aldığı sünnet düğünü yaptığı öğrenildi.
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan getirdikleri uyuşturucuyu İstanbul'da piyasaya süren bir şebekeyi tespit etti. Şüpheliler, yaklaşık 1 yıl boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Takip sürerken, 19 Temmuz 2013 tarihinde 2 kişi 43 kilogram esrarla, 1 Eylül 2013 tarihinde 3 kişi 80 kilogram esrarla Atatürk Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin uyuşturucuyu Diyarbakır Havalimanı'ndan geçirdikleri belirlendi. Bu yönde yapılan araştırmada, Diyarbakır Havalimanı'nda güvenlikçi olarak çalışan Nizamettin B.'nin yardımıyla uyuşturucuyu uçağa geçirdikleri belirlendi.
Bu tespitlerin yanında çete üyelerinin kimlik, adresleri ve bütün bağlantıları ortaya çıkarıldı. Ardından bu sabaha karşı İstanbul Beyoğlu, Şişli, Sarıyer, Büyükçekmece ve Diyarbakır'da 60 ayrı adrese yönelik olarak eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 45 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da gözaltına alınan güvenlikçi Nizamettin B.'nin de İstanbul'a getirileceği belirtildi. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, 214 kilogram esrar, 70 adet extasy hap, 3 gram bonzai, 2 adet hassas terazi, 60 bin lira, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
LÜKS SÜNNET DÜĞÜNÜ
Büyükçekmece'deki baskın sırasında şüphelilerin 30 bin lira ile bir miktar uyuşturucuyu balkondan dışarı fırlattıklarının görüldüğü öğrenildi. Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen Ceylan S., yanında çalıştığı iddia edilen annesi Menekşe K. ve kız kardeşi Nehir K. ile birlikte gözaltına alındı. Emniyete getirilen 45 kişinin büyük kısmının, daha önceden de çok sayıda sabıkları oldukları ve 6'sının çeşitli suçlardan dolayı mahkemece arandıkları belirlendi. Ceylan S.'nin polis takibinde olduğu sırada, 9 Eylül 2013 tarihinde, İstanbul'daki 5 yıldızlı otelde, 6 yaşındaki oğlu Çakır için, ünlü sanatçılar Sibel Can ile Doğuş'un sahne aldığı sünnet düğünü yaptığı belirlendi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.
(BB)