İstanbul, Bitlis, Yalova ve Gebze'de, sabah saatlerinde 47 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu satıcısı olduğu ileri sürülen 34 kişi gözaltına alındı. 400 polisin katıldığı operasyon polis kamerasına yansıdı.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 8 aydır yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde İstanbul'un Küçükçekmece ve Bağcılar ilçeleri ile Bitlis, Yalova ve Gebze'de toplam 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli 400 polis memurunun görev aldığı operasyonda, uyuşturucu madde satıcılığı yaptığı ileri sürülen 34 kişi gözaltına alındı. Şebeke lideri olduğu iddia edilen Ömer K.'nın da aralarında bulunduğu şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne getirildi. Operasyonda bazı şüphelilerin, pet şişelerle kullanmak üzere uyuşturucu madde hazırlarken yakalandıkları öğrenildi.
Operasyonda, uyuşturucu eğitimli polis köpeklerinin de katıldığı aramalarda, 267 kilo eroin, 92 gram Bonzai, çok sayıda uyuşturucu hap, 5 tabanca ve 78 fişek ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Ele geçirilen malzemeler arasında, müşteri listesi ve uyuşturucu alış satış hesaplarının tutulduğu bir ajanda bulundu. Narkotik Şube yetkilileri, gözaltına alınan 34 kişi dışında, şu an cezaevinde bulunan 5 kişi hakkında daha işlem yapılacağı ve 2 şüphelinin arandığını belirttiler. Gözaltına alınan şüphelilerden, 9'u hakkında hırsızlık, uyuşturucu madde satmak ve uyuşturucu madde almak suçundan yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Teknik ve fiziki takip sırasında, içici oldukları ileri sürülen toplam 115 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.