ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Beldesi'nde gözaltına alınan 12 kişiden Belediye Başkanı CHP'li Ömer Saim Karakurt'un da aralarında bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı. Belediye İmar Müdürü Osman Duran'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi ise tutuklandı.
Antalya Jandarma Komutanlığı ve Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri, 9 aylık teknik takibin ardından 26 Kasım'da Kalkan Belediyesi ile çeşitli adreslere sabaha karşı operasyon düzenledi. Baskında, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Belediye Meclis Üyesi Cengiz Pehlivan, Fen İşleri Müdürü Osman Duran'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Kalkan Jandarma Komutanlığı'nda sorguları yapılan şüphelilerden müteahhit A.B. ve mimar G.D.S. serbest bırakılırken, Başkan Karakurt'un da aralarında bulunduğu 12 kişi dün saat 07.30'da adliyeye sevk edildi.
24 SAAT İFADE VERDİLER
Kaş Cumhuriyet Savcılığı'nda gece yarısına kadar ifade veren şüphelilerden Belediye Meclisi Üyesi Cengiz Pehlivan, mimar Ö.Y., serbest çalışan M.M. serbest bırakılırken, Başkan Ömer Saim Karakurt, Fen İşleri Müdürü Osman Duran, O.Ç., M.M., Ş.K., H.A., E.G., E.K., S.Y., tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'nde saat 07.30'a kadar süren duruşma sonrasında, Başkan Karakurt, Ankara'dan gözaltına alınan avukatlar H.H., E.G., E. K., Ş. K. ve harita mühendisi M.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, Fen İşleri Müdürü Osman Duran, serbest çalışan S.Y. ve bir akaryakıt istasyonunda muhasebecilik yapan O.Ç.'yi 'rüşvet almak' ve 'görevi kötüye kullanmak' suçlarından tutukladı.
PAZARTESİ GÜNÜ GÖREVİMİN BAŞINDA OLACAĞIM
Belediye aleyhine Ankara'da süren bazı davalarla ilgili atanan bilirkişi heyetine bilirkişi raporunda belediye lehine düzenleme yapılması için 'rüşvet vermek'le suçlanan Başkan Karakurt, konunun içeriğine ilişkin bir açıklama yapamayacağını söyledi. Mahkemenin gizlilik kararı aldığını kaydeden Başkan Karakurt, şunları söyledi:
"Pazartesi günü görevimin başında olacağım. Belediye meclis toplantısı var. Ona başkanlık edeceğim. Belediyenin yatırımları ve hizmetleri 30 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek. Bana Kalkan Belediye Başkanı onurunu oylarıyla veren Kalkanlıların ve ailemin başını öne eğdirecek bir yanlışım olmadı. Maalesef göreve geldiğimden bu yana Kalkan'da bir şikayet şebekesi var. Bu olayda bir şikayet sonucu. Yargının son kararını bekleyeceğiz. Adalete güveniyoruz."
Tutuklanan Osman Duran, S.Y. ve O.Ç.'nin avukatları ise 2 Aralık Pazartesi günü bir üst mahkeme olan Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'ne tutuklamalara itiraz edecekleri belirtti.