ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Bakacakkadı Belde Belediye Başkanı MHP'li Muhammet Albuz, işyeri kapatma saatlerine uymayan 2 lokanta sahibinden rüşvet istediği iddiaları üzerine belediye hoparlöründen anons yaptırdı. Başkan Albuz'un, "Haddini aşanlara haddini bildiririm ve bilmem ne çocukları" ifadelerinin yer aldığı anons cep telefonuyla kaydedildi. İşyeri sahipleri, Başkan Albuz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz'un, belediye meclisinde gece 24.00 olarak belirlenen işyeri kapatma saatlerine uymadığı gerekçesiyle para cezası uygulattığı iki lokanta sahibinden rüşvet istediği iddia edildi. Beldede konuşulan rüşvet iddialarını duyan Başkan Albuz, geçen hafta belediye hoparlöründen ilginç bir anons yaptırdı. Belediyede görevli bir kadının yaptığı anonsta iddiaya göre, rüşvet iddialarını çıkaranlar için, "Şerefsizler" denildi. Anonsun, "Tam anlamıyla bilmem ne çocuğudur. Haddini aşanlara haddini bildiririm. Hiç kimsenin kimseye iftira atmaya hakkı yoktur. Sayın halkımıza saygıyla duyrulur. Belediye Başkanı" şeklindeki son bölümü ise cep telefonuyla kaydedildi. 
LOKANTA SAHİBİNDEN SUÇ DUYURUSU
Başkan Albuz'un rüşvet istediği iddia edilen lokanta sahibi 40 yaşındaki Mustafa Kadam, belediye hoparlöründen yapılan anons ile kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakaret içerikli anonsu kendisinin de duyduğunu belirten Kadam, şöyle konuştu:
"Benim lokantamla ilgili iki kez tutanak tutuldu. Üçüncüde lokantanın mühürleneceği söylendi. Biz de artık 24.00'de kapatmak zorunda kaldık. Biz burada çoluğumuzla, çocuğumuzla, işçilerimizle çalışıyoruz. Bizim ne zararımız var? 'Onun bunun çocuğu' demek ne demek. 'Şerefsiz' de dedi. Bizi çağırıp bu iddiaları sorabilir, konuşabilirdi. Halka açık bir şekilde bunları söylemesi çok yanlış. Biz de hakkımızı yargıda arayacağız."
BAŞKAN, 'ŞEREFSİZ' DEDİĞİNİ KABUL ETTİ
Başkan Albuz ise beldenin huzuru için lokantalar da dahil işyerlerinin gece 24.00'de kapanması gerektiğini söyledi. Bu konuda lokantalardan birisinden 50, diğerinden de 80 bin lira rüşvet istediği söylentilerinin çıkarıldığını anlatan Başkan Albuz, şöyle konuştu:
"Ben bu iddialardan sonra bu anonsu yaptırma gereği duydum. Ben sessiz kalırsam, vatandaş bu iddiaları duyuyor ve o zaman 'belediye başkanı bunu duymasına rağmen izahını, açıklamasını yapmıyor' diyecek. Herkes gerçekleri bilsin, duysun diye yaptırdım. 'Lokantalardan birinden 50 bin, birinden 80 bin lira istemişim. Bunu isteyen de istemeden istedi diyen de şerefsizdir' diye bir cümle kullandım. Böyle bir şey olmadığını ifade ettim. Ben 50 bin liraya, 80 bin liraya tenezzül edecek bir adam değilim. Bir tek iç çamaşırım kalsa da dürüstlüğümden taviz vermeyen bir insanım."