KAYSERİ'de polis, bir dershanenin internet hasabına girip 15 bin TL'yi başka bir hesaba yönlendiren Ukrayna vatandaşı 3 kişiyi, bu parayı banka şubesinden çekerken suçüstü yakaladı. Şüphelilerin, Rusya’daki  bazı kişilerle sürekli bağlantı halinde oldukları belirlendi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir dershanenin yönetimi, polise başvurup, 'internet bankacılığı üzerinden hesabımıza girilip, şüpheli para transferi yapılıyor' ihbarını yaptı. İhbar üzerine Siber Suçlarla Mücadele polisleri, dershanenin bilişim sistemlerine Rus hacker'ların sızdığını, elde ettikleri banka hesap bilgilerinden internet bankacılığı işlemi yaparak 15 bin TL'nin bir banka şubesine havale edildiğini belirledi. Havale edilen paranın çekilmemesi için gerekli önlemleri alan Siber Polisler,  Ukrayna vatandaşı M.K. ve beraberindeki diğer Ukrayna'nın Kırım Özerk bölgesi vatandaşı  A.O. ve E.O.'yu  söz konusu banka şubesinde, parayı çekmek isterlerken suçüstü yakaladı.
Şüphelilerin üzerindeki internet erişimi olan akıllı cep telefonları ve 1 dizüstü bilgisayara el konuldu. Şüphelilerin cep telefonlarından Rusya’daki  bazı kişilerle  sürekli kontak halinde oldukları belirlendi. mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden M.K. tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OE(OE/SS)