Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - MERKEZİ Rusya'da bulunan Neva Travel adlı seyahat acentesinin ekonomik kriz nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından, acente aracılığıyla Alanya'ya tatile gelen Rus turistler, rezervasyon yaptırdıkları otellere alınmadı.
Neva Travel'in Rusya ofisi aracılığıyla Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen yaklaşık 50 Rus turist, acentenin faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından ortada kaldı. Konaklı Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı bir otelde rezervasyonu bulunan Rus turistler, dün sabah saatlerinde otele yerleşmek istedi. Otel yetkilileri, acentenin faaliyetlerini durdurma kararı aldığını belirterek, turistlere oda vermedi. Bunun üzerine bazı turistler kendi imkanlarıyla başka otellere yerleşirken, bazıları da otelin resepsiyonunda acente ve sigorta şirketi yetkililerini bekledi.
'HEPİMİZ PERİŞANIZ'
Rusya'nın başkenti Moskova'dan 10 günlük tatil için Alanya'ya gelen 42 yaşındaki Vladimir Ischchenko, rezervasyon yaptırdıkları halde otele alınmayınca perişan olduklarını söyledi. Acentenin ödeme yapamayacağını bildirmesi üzerine otelin kendilerini kabul etmediğini belirten Ischchenko, "Böyle bir durumla karşılaşmayı ummuyorduk. Otel bizi kabul etmiyor. Gerekçe olarak da ödeme yapılmadığını söylediler. Sigorta şirketiyle görüşülecekmiş. Fakat hiç bir yetkili yok. Özellikle çocuklu aileler perişan. Bazılarının yeteri kadar parası yok. Parası olanlar başka otellere yerleşti. Yardım bekliyoruz ve hakkımızı arayacağız" diye konuştu.
Neva Travel Rusya'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada, şu anda tatilde olan müşterilerine anlaşmalı oldukları sigorta şirketiyle irtibata geçmeleri çağrısında bulunuldu.

FOTOĞRAFLI