Fatih KARAÇALI / ADANA, () - AKSARAY'da bir döviz bürosundan 'tırnakçılık' yöntemiyle bin 100 dolar çalan Romanya uyruklu 48 yaşındaki Ana Yıldırım ile 48 yaşındaki Florian Tudor Suta, Adana'da yakalandı.
Bir süre önce Türk vatandaşı ile evlenen Romanya vatandaşı Ana Yıldırım ile akrabası Florian Tudor Suta, kiraladıkları 34 EK 4088 plakalı otomobil ile İstanbul'dan yola çıktı. Adapazarı, Bolu ve Eskişehir'de para bozdurmak için girdikleri döviz bürolarından 'tırnakçılık' yöntemi ile dolandırıcılık yapan ikili, Aksaray'a kadar geldi. Aksaray'da da C.Ö.'nün sahibi olduğu döviz bürosuna giren Yıldırım ile Suta, para bozdurmak istediğini söyledi. Veznedarın verdiği bir deste parayı saymak için eline alan Suta, görevliye fark ettirmeden bin 100 doları avucunun içine sıkıştırıp, cebine koydu. Suta'nın parayı çalma anı da işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Döviz bürosundan çıkıp, otomobile binen ikili, Adana'ya kadar geldi. Durumu fark eden döviz bürosu sahibi de dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Adana Emniyet Müdürlüğü'nü uyaran Aksaray polisi, Yıldırım ile Suta'nın yakalanmasını istedi. Zanlıları yakalamak için harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Yıldırım ile Suta'nın kullandığı kiralık otomobili Çınarlı Mahallesi'nde park halinde buldu. Otomobilin çevresini kuşatan sivil polisler, Yıldırım ile Suta'ya araca binmek üzereyken yakaladı.
Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra Aksaray'dan gelen ekiplere teslim edildi.

FK(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)