KIRKLARELİ’nde alış veriş merkezi yapılması için yıkılan bir binanın demirlerini toplamak isteyenlerle yıkımı gerçekleştiren görevliler arasında çıkan kavga sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

Karakaş Mahallesi’nde yapımı planlanan alış veriş merkezi nedeniyle bir binanın yıkımına başlanıldı. Roman vatandaşlar, binanın yıkıldığını görünce at arabalarıyla gelerek yıkıntılar arasındaki tahta ve demirleri toplamaya başladı. Bu sırada yıkımın devam ediyor olması nedeniyle, dozer operatörü demir toplayanları uzaklaştırmak istedi. İki taraf arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce polis ekiplerine haber verildi. Müdahale ederek kavgayı ayıran polis, 8 kişiyi zorluk çıkardıkları için gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Kırklareli Belediyesi Zabıta ekipleri olay yerinde biriken hurda malzemeleri bir kamyona yükleyerek sokaktan kaldırdı.

İFADELERİNİN ARDINDAN SERBEST KALDILAR

İfadeleri alınmak için polis merkezine götürülen 8 kişi davacı ve şikayetçi olmayınca ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Binanın yıkımı kaldığı yerden devam etti.