HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki çadır kent dışında kalan Suriyelilerin kayıt altına alınmasına başlandı.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'ndan gönderilen TIR, Reyhanlı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ve belediye binası arasındaki alanda konuşlandı. Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince hazırlıklar tamamlandıktan sonra da Suriyelilerin kayıtlarının yapılmasına başlandı.
PARMAK İZLERİ ALINIP FOTOĞRAFLARI ÇEKİLİYOR
Reyhanlı Kaymakamlığı'nca sağlanan bir minibüs ile adreslerinden alınan Suriyeliler AFAD TIR'ının bulunduğu yere getiriliyor. Aralarında çocuklarında bulunduğu Suriye vatandaşlarının tercümanlar aracılığı ile kimlik bilgileri Emniyet Müdürlüğü sistemine giriliyor. Aynı zamanda fotoğrafları çekilen ve parmak izleri alınan Suriyelilere Türkiye'de bulundukları sürede kullanacakları bir tanıtım kartı verilecek.
Bu arada kayıt için AFAD TIR'ına getirilen 3 çocuk annesi Emire Kurdi, Türkiye'ye Humus'tan geldiğini ve bir yıldan bu yana Reyhanlı'da yakınlarının yardımı ile buldukları kiralık evde yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'nin bizlere kucak açmasından dolayı memnunuz. Savaşın bir an önce sona ermesini istiyorum. Savaş bitince Suriye'ye döneceğim" diye konuştu.
Reyhanlı'da yaklaşık 20 bin Suriyelinin yaşadığı tahmin ediliyor.

FD(ÖK/AAA)(FOTOĞRAFLI)