HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde, 2013 yılının kasım ayına kadar 75 trafik kazasının meydana geldiği, bu kazaların 71'inin ise motosiklet kazası olduğu bildirildi.
Reyhanlı Emniyet Müdürlüğü Polis Lokali'nde ilçedeki tüm muhtarlarla değerlendirme toplantısı yapan İlçe Emniyet Müdürü Duygu Uzundurukan, sorunları dinledi. İlçede motosiklet kazalarının önemli bir sorun haline geldiğini anlatan Müdür Uzundurukan, 90 bin nüfuslu ilçede kayıtlı 9 bin 350 motosiklet olduğunu söyledi. 2013 yılının kasım ayına kadar ilçe genelinde 75 trafik kazası olduğunu hatırlatan Uzundurukan, bunlardan 71'inin hatalı ve kurallara aykırı bir şekilde motosiklet kullanılmasından kaynaklandığını vurguladı. Uzundurukan, "Söz konusu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 105 kişi de yaralandı. Toplam maddi hasar ise 120 bin lira. Can ve mal kaybının ortadan kalkması, kazaların en aza indirilmesi için emniyet olarak sıkı tedbirler alıyoruz. İlçenin farklı noktalarında kontrollerimizi sürdürüyoruz. Günde ortalama 8-10 motosikleti trafikten men ediyoruz" dedi.
Motosikletlerin verdiği rahatsızlığın üst düzeyde olduğunu dile getiren Uzundurukan, Deniz Yıldızı Projesi kapsamında motosiklet kullananların kurallara uygun kullanmalarını sağlayacaklarını belirtti. Gençlerin aileleri ile görüşmeler yapılacağını belirten Duygu Uzundurukan, "Muhtarların da desteği ile hatalı motosiklet kullanan, ön tekerini havaya kaldırarak trafiği tehlikeye düşüren özellikle gençlerin ailelerini evlerinde ziyaret edeceğiz. Bu proje ile kazaları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Emniyet olarak oldukça hassas davranıyoruz. Gençlerimizin ve ailelerinin hayatlarının kararmaması için işi sıkı tutacağız. Hazırladığımız resimli broşürleri vereceğiz" diye konuştu.