TAHLİYE YOK
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise tutuklu sanıkların savunmasına devam edildi. Bomba yüklü aracı olay yerine götürdüğü ileri sürülen sanık Süleyman Evet, kendisinin bombalı saldırıdan haberi olmadığını savundu. Sigara kaçakçılığı yapmak üzere anlaştıklarını ileri süren sanık Evet, "Araçların anahtarını Nasır Eskiocak'dan aldık. Doğan Özdemir ile birlikte araçları Reyhanlı'ya götürdük. Nasır'la Doğan görüştü. Ancak ne konuştuklarını bilmiyorum. Reyhanlı'ya vardığımızda, Doğan kendi kullandığı aracı olay yerine park etti. Sonra da benim kullandığım araca bindi. 'Sen nereye park edileceğini bilmiyorsun' dedi. Bir süre gittikten sonra park ettik. Ben araçlara kaçak sigara yükleneceğini biliyordum. Araçları park ettikten sonra Doğan birileriyle telefonla görüştü. Sonra biz Antakya'ya döndük" dedi. Sanık Nasır Eskiocak'ın yanı sıra Ergin Ördek, Doğan Özdemir, Yusuf Büyükkasım ile Ahmet Mansuroğlu, savunma yapmak için hazır olmadıklarını ileri sürerek ifade vermedi. Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.
Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesine yönelik savunma yaptı. Avukatlar, davanın iddianamesinin yeterli olmadığını, olayı aydınlatamayacağını ileri sürerek soruşturmanın derinleştirilmesini talep etti. Avukatlar, ayrıca iddianamede de yer verilen, saldırıdan önce yapıldığı ileri sürülen ihbarla ilgili ihmali olan kamu görevlileri hakkında adli ve idari soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunda araştırma yapılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına ve Hatay Valililiği'nden ihbarla ilgili soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunun sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. MKA(BK/AAA)