Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAKIRKÖY'de motosikletli trafik polisi kıyafeti giyerek esnaftan ve araç şoförlerinden para topladığı iddia edilen  sahte polis 20 yaşındaki H.Y. gerçek polisler tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinden bir oyuncak tabanca, bir adet telsiz, polis kelepçesi ve trafik polislerinin kullandığı metal düdük ele geçirildi. Polisliğe meraklı olduğu için polis elbisesi giydiğini söyleyen H.Y. para topladığı iddalarını kabul etmedi. Şüpheli adliyeye sevk edildi.

155 Polis İmdat telefonunu arayarak ihbarda bulunan bazı vatandaşlar motosikletli trafik polislerinin giydiğ kıyafeti giyen, ancak yaya olarak dolaşan bir kişinin esnaftan ve araç sürücülerinden para topladığı ihbarı yaptı. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri resmi trafik polis kıyafeti ile dolaşan H.Y. adlı kişiyi gözaltına aldı. şüphelinin üzerinden gerçeğine çok benzeyen ancak namlusu kapalı oyuncak bir tabanca,  bir adet telsiz, polis kelepçesi ve düdük ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorğulanan şüpheli H.Y. polisliği çok sevdiği için kıyafetlerini giyerek dolaştığını söyledi. İşsiz olduğu öğrenilen H.Y.'nın vatandaşlardan para topladığı iddilarını ise kabul etmediği belirtildi. Poliste işlemleri tamamalanan H.Y. adliyeye sevk edildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)