HAKKARİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, bazı öğretim görevlilerinin not tehdidiyle kız öğrencilerle cinsel ilişki kurdukları skandalını değerlendirirken, "Üniversitemiz töhmet altında bırakıldı" dedi. Prof. Dr. Ceylan, bu olayların üniversitenin kurumsal kimliğine mal edilemeyeceğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Ceylan düzenlediği basın toplantısında, Meslek Yüksekokulu'nda 1'i tutuklanan 3 öğretim görevlisinin adının karıştığı seks skandalı ve rektörlüğe dün gece bir saldırıya uğramasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Üniversiteyle ilgili bu olumsuz gelişmelerin, Hakkari Üniversitesi’nin kurumsal kimliğine zarar verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, "Kişisel fiil ve eylemlerin, tüm üniversite personelini töhmet altında bırakacak şekilde algılanmasının üzüntüsünü yaşamaktayız. Söz konusu suç isnatları ile ilgili olarak bir taraftan cezai soruşturma devam ederken, ilgililer hakkında idari soruşturmanın da 11 Kasım 2013 tarihinde başlatıldığını ve görevden uzaklaştırıldıklarını belirtmek istiyoruz" dedi.
2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi'nin, bünyesinde barındırdığı 600 personeli ile özverili bir şekilde çalıştığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Ceylan, "Çünkü bizler yaşadığımız ilimizin en önemli ve en etkin paydaşı olduğumuzun bilincindeyiz. Üniversite olarak; insan haklarına saygılı, insanlık onurunu yücelten, merkeze insanı koyan ve özgürlükten yana bir yönetim anlayışını prensip edindik" dedi.
Rektör Prof. Dr. Ceylan, 8 Kasım 2013 tarihinde Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emri ile başlatılan ve seks skandalının ortaya çıkarıldığı operasyon kapsamında soruşturma dosyası hakkında net ve kesin bir bilgiye sahip olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Son günlerde üniversitemiz hakkında olumsuz haberler, Hakkari Üniversitesi’nin kurumsal kimliğine mal etmenin ve kişisel fiil ve eylemleri tüm üniversite personelini töhmet altında bırakacak şekilde algılanmasının üzüntüsünü yaşamaktayız. Maddi gerçeğin, yapılacak olan cezai ve idari tahkikatın sonucunda ortaya çıkacağını tüm Hakkari halkının bilmesini isterim. Üniversite ve şahsım adına, bedeli ne olursa olsun her daim haksızın, suçlunun karşısında; mazlumun yanında olacağız. Hakkarili hemşerilerim ve bizlere çocuklarını emanet eden tüm velilerimiz bilmelidir ki bir baba olarak, sürecin yakından takipçisi olacağım. Üniversitemizin kurumsal kimliğini kullanarak menfaat elde etmeye çalışan kim olursa olsun bugüne kadar gereğini yaptım, yapmaya da devam edeceğim."
Rektörlük binasına yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Ceylan, "Sürecin takipçisi olmamıza rağmen, 13.11.2013 tarihinde saat 18.30 sıralarında Üniversitemize yapılan haksız ve çirkin saldırı kabul edilemez. 13-14 yaşında eli kalem tutması gereken çocukların, belki de önümüzdeki yıllarda öğrenim göreceği üniversiteye saldırmış olmalarının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu saldırıyı esefle kınıyor, tüm Hakkari halkını sağduyulu olmaya, haklı ve haksızı ayırt etmeye, üniversitelerine sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ceylan, olaylar üzerine Çölemerik Meslek Yüksekokulu Müdürü Hikmet Yaşar ile Yüksekova Meslek Yüksekokulu Müdürü Mesut Budak'ın istifalarıyla ilgili soruya ise yanıt vermeyeceğini söyledi.