IRAK'ın Musul kentini kontrol altına alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elindeki 32 Türk şoförünün, Bağdat yakınlarına götürdüğü iddia edildi. Şırnak Silopi İlçesi'nde yaşayan ve iki oğlu IŞİD'in elinde olan Selim Karakan, "Bize bıraktıklarını söylediler ama o da yalan çıktı. Musul’un daha ilerisine, Bağdat yakınlarına götürdüklerini öğrendik" dedi. Rehin şoförlerden Mehmet Sait Çobanoğlu'nun Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan babası Kemal Çobanoğlu da, devlet yetkililerinden yardım istedi.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün elinde rehin tutulan Silopili şoförlerin yakınları, çocuklarını Musul'a gönderen firma yetkilileriyle görüştü. Görüşme sonrası aileler adına konuşan rehin tutulan şoför Servet ve Selahattin Karakan kardeşlerin babası Selim Karakan, "3 gündür çocuklarım onların elinde. Bize umut veriyorlardı; 'Ha bugün, ha yarın bırakılacaklar' diye. Biz de bekliyoruz. Bu sabah bize bırakıldıklarını söylediler. Biz de bekledik, ancak sahadan çıkartıp başka yere götürdüklerini öğrendik. Dün akşama kadar cep telefonlarıyla görüşebiliyorduk. Ama şimdi telefonlarına da ulaşamıyoruz. Sabrımız kalmadı" dedi.
İŞKENCE GÖRMEDİK DEDİLER
Selim Karakan, oğullarıyla dün akşam gizli yaptığı telefon görüşmesinde durumlarının iyi olduğunu aktardıklarını belirterek, "Hallerini sordum, nasıl olduklarını sordum. Etraflarının IŞİD üyelerince sarılı olduğunu söylediler. Sahada olduklarını ve sahanın içerisinden çıkamadıklarını ifade ettiler. Herhangi bir baskı ve işkence görmediklerini ancak IŞİD’in şirketten para istediğini söylediler. Ne yapacaklarını bilmediklerini aktardılar. Dün akşam 22.30 civarlarında amcamoğlu onlarla konuştu. Bana söylediklerinin aynısını ona da söylemişler. Dün akşamdan beridir haber alamadık. Kendilerine ulaşamadık. Bize bıraktıklarını söylediler ama o da yalan çıktı. Musul’un daha ilerisine, Bağdat yakınlarına götürdüklerini öğrendik" diye konuştu.
BAKANLIK BİLGİ VERMİYOR
Selahattin ve Servet Karakan’ın dayısı Mehmet Salih Turgut, yetkililerin kendileri ile irtibata geçmediğini ve bakanlıkta kriz masasının kendilerini aydınlatmadığını ifade ederek, "Dışişleri Bakanlığı'nda kriz masası var. Bu sabah 2 defa aradım. Sitemde bulundum; niye bizi aramıyorsunuz? Niye bize bilgi vermiyorsunuz? diye. Onlarla irtibata geçtiklerini söylediler. Bunlar sizden bir şey istiyorlar mı? diye sordum. Net olarak birşey bilmediklerini söylediler. Kriz masasındaki yetkili arkadaş diyor ki, 'biz bir şey bilmiyoruz.' Bu Dışişleri Bakanlığı'nı kötülüyor. Dışişleri Bakanlığı'nda kriz masasındaki arkadaş, 'ben hiçbir şey bilmiyorum' diyorsa, bu yanlıştır. Şoförlere her hangi bir zarar gelmediğini söylüyor. Bunu biz de biliyoruz" diye konuştu.
HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM
IŞİD tarafından rehin alınan Musul'a mazot taşıyan TIR şoförlerinden 28 yaşındaki Mehmet Sait Çobanoğlu'nun Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yaşayan ailesi de çocuklarının hayatından endişe duyduğunu söyledi. Oğlunun kurtarılması için yetkililerden yardım isteyen görme engelli baba Kemal Çobanoğlu, "Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Akrabalarımız hepsi burada toplanmış. Evimiz taziye evine dönüşmüş. 3 gündür ben ve annesi ile eşi, uyumadık, gözümüze uyku girmiyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve İçişleri Bakanı'na sesleniyorum; Allah rızası için oğlumun kurtarılması için girişimde bulunun. Bütün yetkililerden oğlumun kurtarılması için yardım bekliyorum" diye konuştu.
Rehin şoför yakınlarından avukat Abdullah Fındık da, "Aileler haklı olarak kendileri ile ilgilenen bir parlamenter grup ve devlet yetkilisi bekliyor. Ama maalesef bugüne kadar hiçbir şekilde sonuç elde edilemedi. Başka bir yere nakledilmişler. Bu da işleri daha da olumsuz hale getiriyor" dedi.

FOTOĞRAF