KONYA merkezli 5 ilde yapılan fuhuş operasyonunda aralarında yabancı uyruklu kadınların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Kadınların kendilerini telefonla arayan müşterilerine referanslarını sorduğu, referansları yoksa  ilişkiyi kabul etmedikleri ortaya çıktı.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kadınları para karşılığı zorla erkeklerle ilişkiye girmeye zorladığı iddia edilen şebekeye yönelik 6 ay süren çalışmanın ardından bugün operasyon düzenledi. Konya merkez ve Beyşehir İlçesi ile Tekirdağ, Mersin, Hatay, Antalya ve ilçesi Alanya'da daha önceden belirlenen adreslere yapılan baskında aralarında yabancı uyruklu kadınların da bulunduğu 6'sı kadın 30 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin iş vaadiyle kandırdıkları yabancı uyruklu kadınları Türkiye'ye getirdikten sonra para karşılığı zorla erkeklerle ilişkiye zorladığı, şebekenin liderliğini Osman Ö. ve kardeşi Ahmet Ö.'nün yaptığı öne sürüldü. Kadınların kendilerini arayan müşterilerine referanslarını sorduğu, eğer referansları yoksa ilişkiyi kabul etmedikleri belirlendi. 
Gözaltına alınan şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Kadın şüphelilerden bazılarının gazetecilerin fotoğrafını çekmemesi için polisin arkasına saklanmaya çalışması dikkat çekti. Şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şubesi'ne götürüldü.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(FOTOĞRAFLI)