İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde, yolcu treninden puset içerisinde indirildiği sırada düşen, yolcuların saniyeler içerisindeki müdahalesiyle rayların üzerinden alınarak kurtarılan 8 aylık Aras Erdem Mertyüz'ün, hastanedeki tedavisi devam ediyor. Dehşet anlarına tanık olan ve oğlunun peşinden raylara atlayan anne Dilek Mertyüz, "İlk kez yolcu trenine bindim, İzban trenlerinde açıklık olmadığı için yine öyle sanıp puseti sürdüm. Oğlumun rayların üzerine düştüğü gördüğüm an çığlık attım, benimle birlikte atlayan yolcular oğlumu kurtardı. Çözüm bulunmazsa, orada çocukların canı mutlaka yanar" dedi.
Dün saat 17.20'de Gaziemir İstasyonu'nda meydana gelen olayda, Aydın'daki yakınlarının ziyaretinden dönen Dilek Mertyüz, Denizli- İzmir seferini yapan yolcu trenine bindi. Karşıyaka'daki evlerine gitmek için, Gaziemir İstasyonu'nda inip İzban trenine binecek olan Mertyüz'ün, indirmeye çalıştığı pusette bulunan 8 aylık oğlu Aras Erdem Mertyüz, biranda istasyon platformu ile tren arasından rayların üzerine düştü. Anne Dilek Mertyüz'ün çığlıkları üzerine onunla birlikte raylara atlayan yolcular, minik Aras'ı mucize eseri ölümden kurtadı. Başını yere çarptığı için küçük yaraları bulunan Aras bebek, kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Aras Erdem Mertyüz'ün sağlık durumunun iyi olduğu, gözlem altında tutulduğu, doktorların kontrolünden sonra da taburcu edileceği öğrenildi.
ANNE O ANLARI ANLATTI
Gözlerinin önünde trenden raylara düşen ve onu kurtarmak için kendisi de raylara atlayan anne Dilek Mertyüz, oğlu Aras'ın başından biran olsun ayrılmadı. Kazanın halen şokunu yaşadığını dile getiren Dilek Mertyüz, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Şehiriçindeki İZBAN trenlerini kullandığını ancak ilk kez yolcu trenine bindiğini söyleyen Dilek Mertyüz, "Aydın'dan trene bindikten sonra Karşıyaka'ya gidebilmek için istasyondan tren değişikliği yapacaktım. Bu sırada oğlum kucağımda uyuyordu. Ancak elimde de eşyalar olduğu için oğlumu pusetine bindirdim ama uyuduğu için de boğazına sarılmaması için emniyet kemerini takmadım. İlkkez yolcu trenine bindiğim için, İZBAN trenlerinde olduğu gibi kapı ile tren istasyonu arasında korkuluk gibi uzantının olduğu düşünerek bakmadan puseti sürdüm. Bu sırada ön tekerleklerin boşluğa düşmesiyle de, biranda öne doğru giden pusetteki Aras, gözlerimin önünde, raylara düştü. O an büyük korku yaşadım. Ne yapacağımı şaşırdım. Birden hem çığlık atıp yardım istedim, hem de ben de oğlumun düştüğü o aradan rayların üzerine atladım. Benimle birlikte atlayan yolcular daha sakin davranarak Aras'ı hemen raylardan çıkardılar. Bu sırada da trenin hareket etmemesi için makinistleri uyarmaya çalışıyorlardı. Oğlunun başında küçük yaralarla bana baktığını görünce büyük sevinç yaşadım. Onu sarılıp öptüm. Sonra da zaten yolcuların da uyarısıyla, sağlık ekiplerini çağırıp hastaneye getirdik. Şu anda sağlık durumu iyi, kontrolerin ardından eve götüreceğiz" dedi.
Yolcu trenindeki bu durumun bir ihmal olduğunu da dile getiren Dilek Mertyüz, "İZBAN'da bildiğim kadarıyla böyle bir durum yok. Ama bu trenlerde nasıl böyle bir ihmal olabilir? Ya da üretimde varsa böyle bir durum nasıl önlem alınmaz. Benim bebeğim hayatta kaldı ama başka çocuklar yaralanabilir hatta ölebilirdi. Yani bırakın bebekleri çocukları oraya ben bile kolaylıkla girdim. Yaşlılar bile düşebilir oraya. bu nedenle biran önce önlemler alınmalı. Bu olayın sorumluları hakkında da ayrıca şikayetci oldum" dedi. Olayı haber alır almaz hastaneye koşan baba Harun Mertyüz ise olayın sorumsuzluk olduğunu, gereken önlemlerin alınması için her türlü adli yola başvuracaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI