Tufan HAMARAT, İZMİR, () İZMİR'in Gaziemir İlçesi'ndeki İZBAN İstasyonu'na yanaşan yolcu treninden annesi tarafından bebek arabasıyla indirilmek istenen 8 aylık Erdem Mertyüz, trenle istasyon platformu arasına düştü. Ölümden dönen minik Erdem'in kaldırıldığı hastanede durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, Gaziemir İZBAN İstasyonu'nda bugün saat 17.20 sıralarında meydana geldi. Denizli'den hareket edip İzmir'e gelen yolcu treni, İZBAN İstasyonu'na yanaştı. Yolculardan bir kadın elindeki bebek arabasıyla trenden inmek istedi. Bu sırada bebek arabasının önündeki boşluktan kayan 8 aylık Erdem Mertyüz, trenle istasyon platformu arasındaki boşluğa düştü. Annenin yardım çığlığını duyanlar, istasyondaki görevlilere haber verdi. Raylara inen görevlilerle istasyondakiler, minik Erdem'i yukarıya çıkarttı. Ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alınan Erdem Mertyüz'ün durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olaya tanık olan ve fotoğraflayan gazeteci Feyzi Hepşenkal, kişisel bloğunda bu durumu paylaştı. Hepşenkal bloğunda olayı şöyle anlattı:

"İZBAN'la tam Gaziemir istasyonuna geldiğimizde, karşı perondaki trenin önünde bir hareketlenme oldu. Feci bir manzara ile karşılaşma ihtimali ürkütse de, kapılar açılır açılmaz koştum. Trenle peron arasındaki boşluğun içinde çok sayıda insan vardı. Az sonra bir bebek kucakta çıktılar. Yara bere izi yoktu bebekte. Annesi ve yakınları ise perişandı. Öncelikle belirteyim. Olayın yaşandığı tren TCDD'ye ait. Denizli'den geliyor. En önemlisi, tren durup kapılar açılmadan uzanan panel köprüleri yok. Haliyle tren ile peron arasında ciddiye alınması gereken boşluk oluşuyor. Belki biraz da kod farkı var. İşte bebeğin annesi de, çocuğun arabasını çıkarmak isterken, tekerleği takılıyor. Araba yana eğiliyor ve sekiz aylık bebecik aradan kayıp, boşluğa düşüyor. Demek ki, daha çok önlem ve daha fazla dikkat gerekiyor."

FOTOĞRAF