Osman URAS / BODRUM (Muğla) ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, el freni çekilmediği ileri sürülen kamyonet rampada park halindeyken aniden hareket etti. Önce bir otomobile ardından bir villanın bahçe duvarına çarparak durabilen kamyonetin neden olduğu kazada şans eseri ölüm ya da yaralanan olmadı.

Kaza, bugün, ilçeye bağlı Gümbet Mahallesi'nde meydana geldi. 49 yaşındaki şoför Mehmet Ezer, kuaför malzemesi yüklü 35 DB 3252 plakalı kapalı kasa kamyoneti, Zengin Hüseyin Sokak girişine rampaya park etti. Şoför mal indirmek için araçtan inerken, el freni çekilmediği ileri sürülen kamyonet hareket etti. Mahalle muhtarı Hüseyin Özgül'ün 48 TJ 774 plakalı otomobiline çarpan kamyonet ardından Oktay Şenses'e ait villanın bahçe duvarına vurup durabildi. Kamyonetin hareket ettiğini gören şoför Ezer'in aracın peşinden koşarken ezilme tehlikesi atlattığı öğrenildi.

Kazayı gören villa sahibi Şenses, "Araç sokağın başında park halindeyken hareket etmeye başladı. Sürücüsü peşinden koşmaya çalıştı ama tutamadı. Önce bir otomobile ardından da duvara çarptı" dedi. Kamyonetin park edildiğinde el freninin çekili olmadığını öne süren Muhtar Özgül, "Araçtan malzeme indiriyorlardı. Şoför el frenini çekmeden aşağıya inmiş. Arabanın gittiğini fark edince arkasından koştu, yetişemedi" diye konuştu.

Kaza anını görenlerden Mustafa Özer, "Sürücüsü aracı eliyle durdurmaya çalıştı. Önüne dayanıyor tutmaya çalışıyor. Bir takoz koysa duracaktı" dedi. El freninin çekili olduğunu iddia eden araç şoförü Ezer, "Bende aracın altında kalıyordum. El freni çekik ve araba vitesteydi. Aracın neden kaydığını bende bilmiyorum. Durdumak için koştum. Bu benim ekmek teknem" diye konuştu. Kamyonet kaza yerinden çekici ile kaldırıldı. Bir süre kapanan yol tekrar açıldı. Polis kazayla ilgili soruşturvma başlatıldı.

OU(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)