ADANA'da PTT Şubesi, pompalı tüfekli 3 kişi tarafından soyuldu. Polis ekipleri, 5 bin 400 TL'li alarak portakal bahçesine kaçan soyguncuları yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı.
Soygun, saat 13.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'nin Yamaçlı Mahallesi, Süleyman Vahit Caddesi'nde meydana geldi. PTT çalışanı 23 yaşındaki İsmail Gürgen, işlem yaparken yüzlerini bere ve bezlerle gizlemeye çalışan pompalı tüfekli 3 kişi hızla içeri girdi. Bu sırada şubede işlem yapan kadın, çocuk ve yaşlılar koşarak dışarı çıktı. Soyguncular Gürgen'i ve içeride kalanlar tehdit ederek etkisiz hale getirdi. Görevlinin çalıştığı bölüme geçen soyguncular, kasada bulunan 5 bin 400 lirayı siyah renkli bir poşete doldurup PTT şubesini terk etti.
Yamaçlı Mahallesi ara sokaklarına giren soyguncular, Akdeniz Mahallesi'ndeki portakal bahçesi yönüne kaçtı. Soygun ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Soyguncuların saklanabileceği inşaatlar, portakal bahçesi ve tarlalar uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli ekiplerce didik didik arandı. Ekiplerin arama çalışmalarına polis helikopteri de havadan destek verdi.
Soygunun gerçekleştiği PTT şubesindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, soyguncuların eşkalini belirlemeye çalıştı. Görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgileri ve kamera kayıtlarından 18-20 yaşlarında olduğu belirlenen soyguncuların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.