ADANA'da, eldiven ve maske takıp PTT şubesinin görevlisini tabancayla etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki 3 bin 830 lirayı gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanan 20 yaşındaki Abdullah Aslan ile 19 yaşındaki Demhat Dal hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Seyhan İlçesi Şehit Duran Mahallesi'nde bulunan PTT şubesi, 30 Mayıs 2013'te maskeli ve tabancalı 2 kişi tarafından soyuldu. İddiaya göre, motosikletle olay yerine gelen 2 şüpheliden biri dışarıda gözcülük yaparken diğeri içeri girdi. Görevliye silah doğrultan soyguncu, ardından da sırt çantasını uzatarak "Çantayı doldur" diye bağırdı. Kasadaki 3 bin 830 lirayı alan soyguncular, geldikleri motosikletle kaçmaya çalıştı ancak aracı çalıştıramadı. Takip edilmemek için işyerine doğru 2 el ateş eden şüpheliler, motosikleti itekleyerek uzaklaştı. Şüphelilerden Abdullah Aslan, beraberindeki 6 şüpheliyle birlikte 26 Ağustos 2013'te karıştıkları ve baba-oğlun öldürüldüğü kuyumcu soygunundan 8 gün sonra yakalandı. Aslan'ın yakalanmasından 7 gün sonra da diğer şüpheli Demhat Dal, Kayseri'de polise teslim oldu. PTT şubesi soygununu kabul etmeyen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Poliste susma hakkını kullanan Abdullah Aslan, adliyede ise ifade verecek durumda olmadığını söyleyerek suçlamayı reddetti.
Şüpheli Demhat Dal da olay tarihinde inşaatta çalıştığını belirterek, "Bir gün sonra da Kayseri'ye çalışmaya gittim. Tabanca kullanmasını bilmiyorum. Ancak Irak'taki terör kampında uzun namlulu silah eğitimi almıştım. Bir iş yaparken de sol elimi kullanılırım" dedi.
Soyulan işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarının incelemesinde de, soygunu gerçekleştirilen şüphelilerden işyerine girip parayı alan şüphelinin tabancayı sol eliyle tuttuğu, görgü şahitlerinin de bunu teyit ettiği bildirildi. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
Öte yandan Abdullah Aslan'ın baba-oğlun öldürüldüğü kuyumcu soygunuyla ilgili açılan davada yargılanmasına devam ediliyor.