KONYA'da aşırı dozda ilaç alan 22 yaşındaki Betül Gökaşar, komşuları tarafından evinin kapısı kıralarak kurtarıldı. Psikolojik rahatsızlığı olan ve daha önce de intihar girişiminde bulunduğu belirtilen genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Olay, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Tacirvezir Sokak içerisinde bulunan bir binanın 2'nci katında meydana geldi. Psikolojk rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Betül Gökaşar, iddiaya göre yüksek dozda ilaç alarak uyudu. Eve gelen anne Zekiye Gökaşar, kapının içeriden kilitli olduğunu görünce kızının intihar edebileceği şüphesi üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler kapının kilitli olması nedeniyle itfaiyeden yardım istedi. Apartman sakinleri itfaiye ekipleri gelmeden dairenin önce demir korkuluğunu daha sonra da kapısını omuz atarak kırdı. İçeri giren polisler, Gökaşar'ı baygın halde yerde yatarken buldu. Kapıda hazır bekletilen 112 sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Betül Gökaşar, ambulansla Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Gökaşar'ın daha önceden de yüksek dozda ilaç kullanarak intihara teşebbüs ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.