PROFESÖR: ASUMAN'DAN AYRILMASINI İSTEDİM
Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Celalettin Özdemir'i, boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Prof. Dr. Ahmet G., ile iki öğretim üyesiyle aşk yaşadığı öne sürülen sekreter Asuman S., sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Prof. Dr. Ahmet G. ve Asuman S.'nin, gazetecilerin görünte almaması için minibüsle birlikte adliye binasının bodrum katından içeri alınması, araç girdikten sonra demir kapının kapatılması dikkat çekti.
Prof.Dr. Ahmet G.'nin ifadesinde ''Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in odasına yanımda bıçakla gittim. İçeri girince kapıyı kilitledim. Ondan Asuman S.'den ayrılmasını istedim. Tartıştık. Tehdit etti. Aileme ve çevreme anlatacağını söyleyince, nasıl bu duruma geldiğimi hatırlamıyorum'' dediği öğrenildi.
Evli olan sekreter Asuman S.'nin her iki öğretim üyesiyle ilişki yaşadığı ve bunu iki öğretim üyesinin de bildiği öne sürüldü. Bu nedenle de Prof. Dr. Ahmet G. ile Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in sürekli kavga ettiği iddia edildi. Ancak Asuman S.'nin ifadesinde her iki öğretim üyesiyle ilişki iddiasını kabul etmediği öğrenildi.   
DOÇENT TOPRAĞA VERİLDİ 
Odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, cenazesi ise bugün cuma namazının ardından Hacı Veyis Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Üçler Mezarlığı'na defnedildi.
Cenaze namazına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri ile Doç. Dr. Özdemir'in yakınları ve öğrencileri katıldı. Kız öğrenciler ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Yaşanan olayın ardından Mühendislik Fakültesi'nde bugün yapılacak olan mezuniyet töreni ise ertelendi.

HD,MKY(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)