Yazdığı diyet kitapları ve geliştirdiği “Karatay Diyeti” ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek, telefonla dolandırılan parasını teslim aldı. Emniyet Müdürlüğü binasından ayrılırken konuşan Canan Karatay, "Polis savcıların para istemeyeceğini bu deneyim sayesinde öğrendim. Bugüne kadar beslenme tuzaklarına karşı vatandaşları uyarıyorum. Şimdi de telefon tuzaklarına karşı uyarıyorum." dedi.
"POLİS SAVCI SİZDEN PARA İSTEMEZ"
Ünlü diyetisyen Canan Karatay, Emniyet Müdürlüğü'nde dolandırılan parası geri aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşları uyaran Canan Karatay, "Hiç bir polis ya da savcının telefonla sizden para istemeyeceğini, hiç bir operasyona vatandaşların katılmadığını bu deneyim sayesinde öğrendim. Herkesi uyarıyorum bu tür tuzaklara düşmesin" dedi.
"HİPNOTİZE EDİP DOLANDIRIYORLAR"
Dolandırıldığı gün yaşadıklarının adeta bir roman olduğunu söyleyen Canan Karatay, "Telefonum sabah saat 05.30 da açıldı ve akşam 18.00'e kadar hiç kapatmadılar. Arayan kişiler sizi dış dünyadan soyutluyarak adeta hipnotize ediyorlar. Onlar ne derse yapar hale geliyorsunuz. Bu yüzden kimse kendisine güvenmesin hiç unmadığınız bir anda böyle bir tuzağa düşebilirsiniz." dedi.
"BAKKAL BANA BAĞIRDI"
Dolandırıcılık olayı sırasında telefonda kişinin kendisinden bir poşet bulmasını istediğinde yakındaki bakkala girdiğini anlatan Canan Karatay "O an adeta bir robot hale gelmiştim. Poşet almak için bir şey almak gerekiyordu. Aklıma evde sarmısağın bulunmadığını gördüm. Ben de 5 demet sarmısak aldım. Ancak bu sırada cep telefonumu derin dondurucunun içine düştü. Beni tanımayan bakkal bana bağırıp 'Dikkatli olsana kadın' diye bağırdı" diye konuştu.
"HABERLERİ GÖRÜNCE GÖZYAŞLARIMI TUTAMADIM"
Dolandırıldığını anladığında çok üzüldüğünü, bugün çıkan haberleri gördüğünde ise gözyaşlarını tutamadığını anlatan Canan Karatay, "Beni arayan çok sayıda kişi destek verdi. Üzülmemi istedi. Daha önce telefon dolandırıcılarının mağduru olmuş kişilerde bana ulaşarak paramı nasıl geri aldığımı sordular. Bu tamamen bir tesadüf. Beni dolandıran kişiler başka bir operasyon yüzünden zaten takip edildikleri için yakalandılar" dedi.
Bugüne kadar beslenme tuzaklarına karşı uyarılar yaptığını söyleyen Canan Karatay "Bugün de sizleri telefon dolandırıcılarına karşı uyarıyorum. Vatandaşlarımız çok dikkatli olsunlar." diye konuştu.