ADANA'nın Kozan İlçesi'nde bir portakal bahçesinde yanmış bir otomobil bulundu. Plakası da sahte olan otomobilin dün akşam 1 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda kullanıldığından şüphelenen polis ve jandarma, araçta detaylı inceleme başlattı.
Kozan-Kadirli Karayolu Mansurlu yol ayrımında bir portakal bahçesi içerisinde yanmış bir otomobilin bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ve jandarma, tamamen yanmış bir otomobille karşılaştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede yanan otomobilin plakasının 34 UM 8264 olduğu tespit edildi. Aracın sahibini bulmak için sistemden yapılan sorgulamada plakanın sahte olduğu, aynı plakanın farklı bir araç üzerinde İstanbul'da ikamet eden S.Ç. adına kayıtlı olduğu öğrenildi.
Otomobilin, dün akşam Batı Geçiş Çevre Yolu Hacımirzali Kavşağı üzerinde Mehmet Cankurt'un ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıda kullanılmış olabileceğinden şüphelenen polis, detaylı inceleme için otomobili çekici ile emniyetin bahçesine çekti.
CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ
Murat Özer yönetimindeki 01 Y 0275 plakalı otomobile hareket halindeyken yanından geçen bir başka otomobilden açılan ateş sonrası yaşamını yitiren evli ve 3 çocuk babası Mehmet Cankurt'un cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Sürücünün de saldırı da sırtına isabet eden kurşunla hafif şekilde yaralandı, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilerek ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

YK(OA/AAA)(FOTOĞRAFLI)