İKİNCİ lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün önceki hafta kendi sahasında Pendikspor’a 4-3 yenildiği maçta çıkan olayların ardından 2 taraftar, cop darbeleriyle yaralandıkları gerekçesiyle görevli polislerden şikayetçi oldu. Polis de 40 taraftarlar hakkında 'memura hakaret'ten suç duyurusunda bulundu. Ayrıca, 17 taraftara 1 yıl statlara giriş yasağı konuldu.
1 Aralık Pazar günü Adnan Menderes Stadı’nda oynanan Aydınspor 1923-Pendikspor karşılaşmasının 42'nci dakikasında ceza sahası dışında topa elle müdahale eden Pendikspor kalecisi Yakup, kırmızı kart gördü. Konuk takım teknik heyeti, kaleye yedek file bekçisi Mehmet’i geçirebilmek için Umut’u oyundan çıkardı. Umut’un sahadan çıkarken tribünleri tahrik ettiğini iddia eden Asi Kankalar taraftar grubu sahaya girmek istedi. Polis engeliyle karşılaşan taraftarlardan A.K. ve M.C.K. iddiaya göre, cop darbesiyle yaralandı. Bir grup taraftar maç sonuna kadar polisler aleyhine tazahürat yapıp, 'Aydın’da emniyet, her zaman rezalet', 'İmamın ordusu' sloganları attı.
Maçtan sonra Aydın Devlet Hastanesi’nden darp raporu alan taraftarlar A.K. ve M.C.K., Efeler Polis Merkezi’ne giderek statta görevli polislerden şikayetçi oldu.
İki taraftarın şikayeti üzerine, Aydın Emniyet Müdürlüğü, maç sırasında çekilen görüntü ve fotoğrafları inceleyip, olaylara karıştığı ve memurlara hakaret ettiğini iddia ettiği 40 taraftar hakkında suç duyurusunda bulundu. 6222 sayılı 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun' gereğince, taraftardan kimlikleri belirlenen 2’si çocuk, 17’sine de 1 yıl maçlara giriş yasağı konuldu. Bunlar arasında polisi şikayet eden 2 taraftar da bulunuyor. 23 taraftarın ise kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi.

CU (YC/CK)