ERZURUM Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün emniyet kemeri takma alışkanlığını kazandırmak için uyguladığı kontroller sırasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Trafik polisleri, önce uygulama noktasına 400 metre uzaktaki Paşapınarı mevkiinde otomobilleri durdurdu ve sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Bölge trafik önündeki ikinci uygulama noktasında sürücüleri ikinci kez durduran ekipler, emniyet kemerini çıkarmayan sürücü ve yanındaki yolculara teşekkür etti. Emniyet kemerini çıkaranlara ise dizüstü bilgisayarda ölümlü ve yaralamalı kazaların görüntüleri izlettirdi.
Polisin, "Kemerinizi niçin çıkardınız?" sorusuna sürücülerin yanıtları da ilginç oldu. Bazıları emniyet kemerinin cebindeki sigarayı kırdığını, kimisi şehir merkezine yaklaştığı için kimisi de kemerin kendisini boğduğunu ya da rahatsız ettiği için çıkardığını söyledi. Polis, emniyet kemerini yanlış takan sürücü ve yolculara nasıl takılmasını öğretti ve emniyet kemersiz yola çıkmamaları konusunda ikinci kez uyardı.
Yetkililer, uygulamayla hedeflerinin Erzurum'da yüzde 66 olan emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 100'e çıkarmak olduğunu söyledi.