BOLU'da kontrol noktaları oluşturarak denetim yapan trafik ekiplerinin kemer takması için uyarmasına rağmen 500 metre uzaklıktaki ikinci kontrol noktasında emniyet kemeri takmadıkları belirlenen sürücülere 77 TL para cezası kesildi. Ceza kesilen yaşlı bir sürücü tepki göstererek küfürler yağdırıp ceza makbuzunu yırtıp camdan dışarıya fırlattı.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Karacasu yolu üzerinde trafik kontrolü yaptılar. Trafik ekipleri tarafından oluşturulan ilk kontrol noktasında durdurulan sürücüler emniyet kemeri takmaları yönünde uyarıldı. İlk kontrol noktasından hareket eden sürücüler 500 metre uzaklıkta bulunan ikinci kontrol noktasında tekrar durduruldu. Yapılan kontroller sırasında ilk uygulama noktasında emniyet kemeri taktıktan sonra tekrar çıkartan sürücülere 77 TL para cezası kesildi. Emniyet kemeri takması yönünde ilk kontrol noktasında polisler tarafından uyarıldığını belirten Ayhan Deniz, "Uyarmalarına rağmen emniyet kemerini çıkarttım. Polisler ceza yazmakta sonuna kadar haklılar. Araç eski model. Yanımdaki arkadaş taktı ama bir önceki noktada uyarılmama rağmen ben takmadım ve ceza yedim" dedi.
Emniyet kemeri takmayan 14 BM 398 plakalı araç sürücüsü Mehmet Karaca ise polislerin kendisini ikinci kez durdurmasına tepki gösterdi. Hastasının olduğunu belirterek hemen gitmek isteyen ve aracından inmek istemeyen Karaca, "Ben hasta yanına gideceğim. Beni niye kontrol edip duruyorsunuz, verin kağıtlarımı gideceğim. Suçum ne, beni niye oyalıyorsunuz" dedi. Emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle ceza kesilince daha da sinirlenen Karaca, ceza makbuzunu da imzalamak istemedi. Polisler, emniyet kemerini kafasının üstünden takan yaşlı sürücüyü de nasıl takması gerektiğini anlattılar. Ceza makbuzu eline verilen Karaca, "Ben zaten emniyet kemerimi takmıştım, sizi görünce çıkardım. Kaç para ceza yedim?"dedi. Polis memurunun 77 TL ceza yazıldığını söylemesi üzerine Karaca, kesilen cezaya tepki göstererek küfürler yağdırıp ceza makbuzunu yırtıp camdan dışarıya fırlattı.