AYDIN'da TOKİ Camii'nin inşaatında çalışan ve 7 kişilik ekipde bulunan 25 yaşındaki R.K., müteahhit firmadan 15 bin lira alacağını alamadığı gerekçesiyle caminin kubbesine çıkarak intihara kalkıştı. Kimseyi yanına yaklaştırmayan R.K., yanına çıkan polisin uzattığı eli tuturak aşağına inmeye ikna oldu. 

Olay, saat 19.30 sırlarında Zeybek Mahallesi'nde bulunan TOKİ Konutlarında yapımı devam eden camide meydana geldi. Caminin kubbesinde bir kişinin ateş yaktığını gören çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, cami kubbesindeki kişinin isminin R.K. olduğunu belirledi. Polis ekiplerini yanına yaklaştırmayan genç, müteahhit firmadan 15 bin lira alacağı olduğunu, ödenmezse intihar edeceğini söyledi. Polis ekiplerinin haber vermesiyle olay yerine itfaiye ekibi çağrıldı. İnşaatın kubbesine tırmanan polisler, R.K.'yi ikna etmek için çaba harcadı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Ramazan Karayiğit, R.K.'yle uzun süre konuştu. Komiser Yardımcısının yanına gelmesine ikna olan genç, uzatılan eli tutarak aşağı indi. R.K., ifadesi alınmak üzere Şehit Polis Rüştü Yetkin Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polis merkezindeki ifadesinde, dış cephe mekanik mermer kaplama işi ile uğraştığı öğrenilen R.K., 7 kişilik ekibiyle cami inşaatında görev aldığı, işi bitirmelerine rağmen müteahhit İ.Ö. ve T.Ö.'den 15 bin liralık alacağını alamadığını belirtti. Yanında çalışan 6 kişinin sigortalarının da yapılmadığını iddia eden R.K,, "Alacağımı istediğim için tehdit edildim. Tek istediğim çalışanlarımın memleketlerine ceplerinde hak ettikleri para ile dönmeleri" dedi. Bu arada suçlanan müteahhitler İ.Ö. ve T.Ö., iddiaları reddetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.