İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 5 aylık takibin ardından düzenlenen operasyonda 53 kilo 200 gram eroin ele geçirdi. 4 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde içinde uyuşturucu bulanan bir otomobilin takip edilmesi ve operasyon anları yer alıyor.
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay önce belirlenen bir şebekenin yurt dışına eroin götürmeyi planladığını tespit etti. Yapılan takiplerde, şebekenin geçtiğimiz ay İran sınırından İstanbul'a eroin getirdiği belirlendi. İstanbul'da uyuşturucuyu teslim alan Hüsnü C. eroini yurt dışına göndermek için Sedat S. ile anlaştı. Hüsnü C. Beylikdüzü'ndü uyuşturucuları Sedat S.'ye teslim etti.
TIR SÜRÜCÜSÜ İLE ANLAŞAMADI
Aldığı uyuşturucuyu TIR sürücüsü Mehmet D. ile Hollanda'ya göndermeyi planlayan Sedat S., Mehmet D. ile anlaşmayınca sevkiyatı gerçekleştiremedi. Uyuşturucuların yurt dışına gönderilememesi üzerine, Hüsnü C. eroini geri istedi. Polisin adım adım takip ettiği Sedat S. uyuşturucuları bir otomobilin bagajına koyarak, Beylikdüzü'nde Hüsnü C. ile buluştu. Polis kameralarının da kayıtta olduğu anlarda Sedat S. otomobilin anahtarını Hüsnü C.'ye verdi. Otomobile binen Hüsnü C. uyuşturucu bulanan araçla evinin otoparkına geldi. Bu sırada narkotik ekipleri operasyon düzenleyerek Hüsnü C.'yi gözaltına aldı. Otomobilin bagajında yapılan aramada 53 kilo 200 gram eroin ele geçirildi. Eş zamanlı baskınlarla Sedat S. ile uyuşturucunun sahibi olduğu öne sürülen Kuddusü T. ve yardımcısı Süleyman M.'de gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca bulunurken, 70 bin Euro ve 12 bin Dolar'a da el konuldu.
OPERASYON POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI
Polisin yaptığı takip anları ve operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, polisin içinde uyuşturucu bulunan aracı takip etmesi yer alıyor. Takip anları telsizle diğer ekiplere de bildirilirken, aracın bir caminin otoparkında durduğu görülüyor. Araçtan inen Sedat S.'nin anahtarı Hüsnü C.'ye vermesi de kameralara yansıyor. Otomobile binerek hareket eden Hüsnü C. bir sitenin park alanına aracını çekiyor. Bagajdaki uyuşturucuları aldığı sırada polis operasyon için start veriyor. Hızla gelen polis araçlarını gören Hüsnü C. elindeki kolileri bırakırken, polis ekipleri şüpheliyi yakalayıp yere yatırarak etkisiz hale getiriyor.
4'Ü DE TUTUKLANDI
Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tutuklandı.