Timur TARLIĞ-Ümit TÜRK-Zeki GÜNAL/İSTANBUL, () KAĞITHANE'de bir lise önünde toplanan bir grubu dağıtmak için gelen polis ekibi, grubun saldırısına uğradı. Saldırıda  yere düşen polisin silahını alan kişiler, silahın kabzasıyla iki polisi darp etti.

Kağıthane Lisesi önünde saat 12.00 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Lisenin son sınıfında okuyan A.Y., ile dışarıdan gelen yaşları 16-18 arasındaki yaklaşık 20 kişilik bir grup arasında henüz belirlenmeyen bir nedenle kavga çıktı. Okul müdürünün haber vermesi üzerine olay yerine gelen bir polis ekibi, lise önündeki kavgaya müdahale etti. İddiaya göre, kalabalık grubu dağıtmakta yetersiz kalan polisler, cop kullanmak zorunda kaldı. Bunun üzerine iki polis grubun saldırısına uğradı. Yere düşen bir polisin silahını alan kişiler, polisin kendi silahıyla kafasına vurarak darp ettiler. Diğer polisi de darp eden grup, polis otosunda bekleyen üçüncü polisin havaya ateş etmesiyle olay yerinden kaçtı. Yaralı polisler olay yerine giden diğer meslektaşları tarafından ekip otosuyla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldılar. Tedavi altına alınan polislerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Polislerin bir grup tarafından darp edildiği  haberinin duyulmasının ardından, kaçan şahısların yakalanması için olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarına bir polis helikopteri de destek verdi. Şahısların kaçarken yaralı polisten aldıkları silahı ve şarjörü olay yeri yakınına attıkları belirtildi.

Kağıthane Lisesi’nde okuyan bir öğrenci, “Çocuklar burada toplu duruyordu. O sırada polisler geldi. Tartışma oldu. Çocuğun biri polisi itip kakınca, polis de copla vurmuş. Polis copla vurduktan sonra yuvarlandı. Yuvarlanınca silahını aldılar. O sırada birkaç kez ateş açıldı. Çocukta ateş etti. Polis te ateş etmek zorunda kaldı. Daha sonra polisi yere yatırdılar. Diğer polis yeniden copla vurunca, polisi yere yatırıp silahın kabzasıyla vurdular. Polisin kafası kanadı. Gruptakiler okul dışından gelmişlerdi. üçüncü polis havaya ateş eden kişinin peşine düştü ancak yakalayamadı” diye konuştu.

TT (MK) (FOTOĞRAFLI)