ADANA'da kiralık otomobil ile hırsızlığa çıkan 5 şüpheli, kepenk kilidini kırdıkları tekel büfesini soymak isterken devriye gezen polisleri görünce kaçtı. Güvenlik kamerasınca kaydedilen şüpheliler yakalandı.
Olay, geçen 12 Kasım'da saat 02.40 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Obalar Caddesi'nde meydana geldi. Devriye gezen Asayiş Şubesi'ne bağlı ekipler, kendilerini fark eden bir hafif ticari aracın hızla uzaklaştığını fark etti. Kaçan sürücü yönetimindeki aracın plakasını saptayarak peşine düşen polis, ayrıca çevredeki işyerlerini de kontrol etmeye başladı. Polis, bir süre sonra da Cuma Aslantürk'e ait tekel büfesinin kepenk kilitlerinin kırılmış olduğunu belirledi.
Meslektaşlarının ihbar ettiği 01 BTA 92 plakalı aracı takibe başlayan Hırsızlık Bürosu polisleri, şüphelileri Şakirpaşa Caddesi üzerinde yakaladı. Araçta yapılan aramada, hırsızların çaldıkları malzemeleri taşımak için kullandıkları beyaz renkli çuval, 1 levye, sağ ön koltuk altında siyah renkli kar maskesi, bagajda ve aracın içerisinde da naylon eldivenler ele geçirildi. Araçta bulunan Yahya Çelik (32), Salih Şendur (21), Sabri Uçar (20), Mahsun Şendur (20) ile T.K. (17) gözaltına alındı. T.K. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken hırsızlık, silahla adam yaralamak, uyuşturucu madde bulundurmak ve satmak suçlarından çok sayıda kaydı bulunan şüpheliler, sorgu için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Soyulmak istenen tekel büfesinin kamera kayıtlarını inceleyen polis, olay anının da saniye saniye görüntülendiğini saptadı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.