KAYSERİ’de polis memuru T.Ç., kendisine bıçakla saldırıp elinden yaralayan şizofreni hastası 44 yaşındaki Paşa Mehmet Sinanoğlu’nu sağ bacağından tabancayla vurarak etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan Sinanoğlu’nun sağ el yüzük parmağındaki Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün bayrağına benzer gümüş yüzük dikkat çekti.
Bugün saat 12.30 sıralarında, merkez Kocasinan İlçesi Erciyesevler Mahallesi Onurpark Sitesi'ndeki apartmanın 6’ncı katında şizofreni hastasının balkondan aşağı eşya attığı ihbarı üzerine, İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Amirliği ekipleri harekete geçti. 112 Acil Servis ekibiyle birlikte verilen adrese gelen polisler, 'polise mukavemet' ve 'kasten yaralama' suçlarından aydı bulunan Paşa Mehmet Sinanoğlu’nu ikna etmeye çalıştı. Elinde bıçak olan ve şizofreni hastası olduğu iddia edilen Sinanoğlu, evinin kapısında kendisini ikna etmeye çalışan polislerin üzerine elindeki bıçakla saldırdı. Sinanoğlu'nun salladığı bıçağın sağ eline isabet ettiği polis memuru T.Ç. yaralandı. Polis memuru can havliyle saldırgan Sinanoğlu'na önce biber gazı sıktı, ardından da durduramayınca tabancasıyla sağ bacağına bir el ateş etti.
Yaralanan saldırgan daha sonra kendini eve kilitledi. Yarım saat süren ikna çabası sonucunda kapıyı açan Paşa Mehmet Sinanoğlu, ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Sedye üzerinde hastaneye getirilen Sinanoğlu, kendisini görüntüleyen basın mensubuna "Şöyle şapkamı düzelteyim de yakışıklı çıkayım. Fotoğrafımı güzel çekin, alemlere selam olsun. Bütün hepsinin işini bitirdim. Şehit oğlu şehit, gazi oğlu gaziyim" dedi. Sinanoğlu'nun sağ el yüzük parmağındaki IŞİD terör örgütünün bayrağına benzer yüzük ise dikkatleri çekti.
Öte yandan polis memuru T.Ç. de sağlık ekibi tarafından ayakta tedavisi yapıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, hafif yaralı polise geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI