AYDIN'da, iddiaya göre kendisinden 33 yaş büyük muhtarla evlendirilmek istenince sevdiği gence kaçan 22 yaşındaki Perihan Ö., aile fertleri tarafından öldürülmek istendi. Töre cinayeti polise gelen ihbarla son anda önlenirken, gözaltına alınan 3 şüpheliden ağabeyler Seyithan ve Yakuphan Ö. tutuklandı, dayı Mehmet Ş.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aydın'da yaşayan Perihan Ö.'nün ailesi, iddiaya göre onu Bitlis'in bir köyünde muhtarlık yapan, 55 yaşındaki kişiyle evlendirmek istedi. Perihan Ö., biri nikahsız iki eşi bulunan ve muhtarın üçüncü eşi olmayı kabul etmedi ve ailesine karşı çıktı. Baskılar artınca da akrabaları olan sevgilisi Çetin Ö. ile kaçtı ve onunla evlendi.
TÖRE CİNAYETİNİ İHBAR ÖNLEDİ
Buna sinirlenen Perişan Ö.'nün ağabeyleri 25 yaşındaki Seyithan Ö. ve 27 yaşındaki Yakuphan Ö., iddiaya göre hem kız kardeşlerini hem de onun kaçtığı Çetin Ö.'yü ölümle tehdit etmeye başladı.
Perihan ve Çetin Ö.'nün evlenmesini bir tülü kabul edemeyen ağabeyler Seyithan ve Yakuphan Ö., iddiaya göre onları öldürtmek istedi ve infazı gerçekleştirmesi için de Adana'da yaşayan dayıları 58 yaşındaki Mehmet Ş.E ile 60 bin lira karşılığında anlaştı.
Perihan ve Çetin Ö. çiftine 'görüldükleri yerde öldürecekleri' yerde öldürülecekleri haberini gönderdikleri ileri sürülen Seyithan ve Yakuphan Ö. kardeşlerin infaz planı, polise gelen ihbarla bozuldu.
EVDE KALEŞNİKOF BULUNDU
Hemen harekete geçen Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, iki genç öldürülmeden, ağabeyler Seyithan ve Yakuphan Ö. ile iddiaya göre infazı gerçekleştirmek için geldiği ileri sürülen dayıları Mehmet Ş.E.'yi gözaltına aldı.
İki kardeşin Efeler Mahallesi'ndeki evlerinde arama yapan ekipler 1 Kalaşnikof silah ile bu silaha ait 4 şarjör, 120 mermi ve çelik yelek ele geçirdi.
KARDEŞLER TUTUKLANDI, DAYI SERBEST
Kalaşnikof silah ve mermiler incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Emniyetteki ifadelerinde suçlamayı reddeden şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemede hakim önüne çıkarılan 3 şüpheliden Seyithan Ö. ve Yakuphan Ö. tutuklanırken, infazı gerçekleştirmek için Adana'dan Aydın'a geldiği ileri sürülen dayıları Mehmet Ş.E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.