DENİZLİ’de polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği operasyonda, bazı kişilerin cinsel ilişki sırasında gizlice görüntülerini çekip, tehdit ve şantajla para alarak senet imzalattığı ileri sürülen iki ayrı çeteye ağır darbe vuruldu. Denizli, Antalya ve Uşak’taki operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı.
Denizli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, iki ayrı suç örgütü şebekesini takibe aldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı özel yetkili savcısının talimatı doğrultusunda, Denizli, Antalya ve Uşak’ta önceden belirlenen adreslere bugün sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat polisleri, şüphelilerin bulunduğu evlerin kapılarını koçbaşıyla kırıp içeri girdi. Bazı şüphelerinin evlerinin bahçelerindeki saldırgan köpekler, belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildi, ardından evlere girildi. Şüphelilere ait ev ve işyerleri didik didik arandı. Operasyon kapsamında sabaha karşı açık olan gazinolara da baskın yapıldı. Bazı şüpheliler, kapıları kırıp, içeriye giren Özel Harekat polislerini karşısında görünce kimlik sordu. Bazı evlerin bahçesinde pompalı tüfek ve bıçaklar bulundu.
ŞANTAJ YAPMIŞLAR
Operasyon kapsamında 30 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, 'Örgüt kurma, adam öldürmeye teşebbüs, silah zoruyla senet imzalatmak ve tahsil etmek, adam yaralama, adam kaçırma, tehdit ve şantaj, özel hayatın gizliliği ihlali' gibi 35 ayrı suç işledikleri bildirildi. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 ruhsatsız tabanca, 7 av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 3 kelepçe, 2 elektroşok cihazı, 2 muşta, 3 bıçak, 78 av tüfeği fişeği, 1 sahte altın, 2 senet, 1 beyzbol sopası, 3 gram esrar, 60 gram kenevir tohumu ve 1 biber gazı ele geçirildi.
Sorguları süren zanlıların, yaklaşık 70 kişiye yönelik çeşitli suçlar işleyip, mağdur ettikleri, 3 kişinin de çete tarafından kadınlar kullanılarak seks tuzağına düşürülüp, gizlice ilişki görüntülerinin çekildiği ve bu görüntülerin şantaj amaçlı kullanıldığı öğrenildi. Devam eden operasyon kapsamında gözaltına sayısının artabileceği bildirildi.

RÇ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)