KENDİSİNİ telefonda polis olarak tanıtan bir kişinin aradığı 29 yaşındaki G.G. adlı kadın, altınlarını bozduracağı kuyumcular çarşısında sürekli telefon ile konuşmasından şüphelenen polisin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu. Kadını dolandırmaya çalıştıkları gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan 26 yaşındaki D.A. ile ona yardım eden 15 yaşındaki İ.A. tutuklandı.
Kuyumcular çarşısında sürekli cep telefonuyla konuşup elindeki altınları paraya çevirmek isteyen 29 yaşındaki G.G. adlı kadını gören polisler durumdan şüphelendi. Polisler, takibe aldıkları G.G.'yi telefonla konuştuğu kişinin dolandırıcı olabileceği konusunda uyardı. Telefondaki kişi G.G.'den para istedi. Polisin içinde para olduğu görünümü verdiği torba, G.G. tarafında Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park'ta bir çöp kutusunun yanına bırakıldı. Bir süre sonra torbayı almaya gelen 15 yaşındaki İ.A. polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan İ.A., Kütahya'da oturan D.A.'nın isteği üzerinde parktaki torbayı almaya geldiğini söyledi. İ.A.,Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildi. D.A. ise Kütahya'da polis ekipleri tarafından yakalanarak Eskişehir'e getirildi.
Gözaltına alınan D.A.'nın çeşitli tarihlerde 5 kişiyi kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp "Bankadaki hesaplarınızı terör örgütü ele geçirdi. Bize yardımcı olmanız gerekiyor" diyerek toplam 120 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı. D.A. ile İ.A. yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Eskişehir'de son bir ay içerisinde benzer yöntemlerle dolandırılmak istenen 37 kişinin mağdur olmasının Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından engellendiğini belirtti.

  FOTOĞRAFLI