SİVAS İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliği il merkezinde suça sürüklenen, mağdur, kayıp çocuklar ve ekonomik gelir düzeyi düşük aile çocuklarının, sosyal ve eğitsel faaliyetlerini geçirecekleri çocuk aktivite merkezi kurdu.
İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2013 Sosyal Destek Programı (SODES) uygulamaları kapsamında Sivas’tan finansman desteği almaya hak kazanan, 'Çocuk Aktivite Merkezi' düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, İl Emniyet Müdür Selçuk Kızılay, Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit katıldı. Yüceyurt Mahallesi’nde bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü binası içine kurulan, 'Çocuk Aktivite Merkezi'nden il merkezinde suça sürüklenen, mağdur, kayıp çocuklar ve ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının yararlanacağı öğrenildi. Aktivite merkezine gelen çocuklar, her türlü imkandan faydalanabilecek.
Bir yıl boyunca 800 çocuğun faydalanması planlanan merkezde, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan anlaşma ile iki öğretmen tarafından lise sınavlarına hazırlanan çocuklara fen ve matematik dersleri de verilecek. 5 yıl devam ettirilmesi planlanan proje kapsamında 12 aylık dönemde, sinema gösterimleri, huzurevi ziyareti, Ankara ve Çanakkale gezileri gibi etkinlikler yer alacak.
Çocuk Şube Müdürü Bilgin Murat, "Bu aktivite merkezi ile suça sürüklenen, madde bağımlısı veya mağdur çocukların suça iten kontrolsüz ortamdan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Çocukların sokaktaki tehlikelerden ve riskten uzak tutulması gerekiyor. Bunun için şubemizin içine, 'Çocuk Aktivite Merkezi' kurduk. İçeriğinde bir adet etüt, bir adet bilgisayar sınıfı, bir adet grup etkinlikleri alanı ve bir adet de kütüphanesi bulunuyor. Yaklaşık 800 kişilik bir çocuk grubunu hedef aldık. 20 Kişilik bir öğrenci gurubun da liseye geçiş sınavlarında başarı sağlamaları için fen bilgisi ve matematik dersi vereceğiz" dedi.
Vali Zübeyir Kemelek ise bu projenin SODES kapsamına alınarak kabul edildiğini belirterek, "Yapmak isteğimiz bu tip projelerin bir çoğu faaliyete geçmiştir. Bu aktivite merkezinin iyi işler yapacağına inanıyorum" diye konuştu.
Çocuk Aktivite Merkezi'nden yararlanacak çocuklar ve velileri ise böylesine güzel bir hizmetin verilecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.