TEKİRDAĞ’da at arabasıyla hırsızlık yaptığı belirlenen Kamil C.’yi yakalamak için peşine düşen polis ekiplerinin çaldığı siren ve anonslarından ürken at, trafiği birbirine kattı. Yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından Atatürk Bulvarı üzerinde refüje çıkarak duran at arabasının sürücüsü Kamil C., yakalanarak gözaltına alındı.
Altınova Mahallesi’nde bir evin bahçesinden hırsızlık yapıldığı ihbarı polis ekiplerini harekete geçirdi. Ev sahibinin polise, kimliğini bilmediği birinin bahçedeki demirleri at arabasına yükleyip kaçtığını söylemesi üzerine başlatılan araştırmada Kamil C.’nin kullandığı at arabasının Atatürk Bulvarı üzerinde kaçtığı tespit edildi.
At arabasının yerini tespit eden polis ekipleri yakalamak için peşine düştü. Polis ekiplerin siren ve durması için yaptığı anonslardan ürken at, kontrolden çıktı. Bir süre bulvar üzerinden kontrolsüz kaçan at arabasını Kamil C.’de durdurmadı. Trafikteki araçları tehlikeye atan at arabası yaklaşık 5 kilometre ileride orta refüje çıkarak durabildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Kamil C.’nin atının siren seslerinden ürktüğünü ve kontrolden çıktığını söyleyerek, “Ben kaçmadım, at durmadı. Durdurmak için dizginlerini çok çektim atın ağzı yırtıldı, yinede durmadı” diyerek kendisini savundu. Çalındığı belirlenen demir parçaları ise at arabasında bulundu. Gözaltına alınan Kamil C. ifadesi için kullandığı at arabasıyla birlikte Çarşı Polis Merkezi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

RY(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)