Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, yaptıkları motosiklet uygulamasında kask takmayan sürücülere önce ceza kesti, sonra kask hediye etti.
Karatarla Mahallesi'nde motosikletler üzerinde uygulama yapan trafik polisleri çok sayıda sürücüye kask takmadığı veya ehliyetsiz motosiklet kullandığı için cezai işlem uyguladı. Polisler, 80 lira ceza yazdıkları sürücülere kaza sırasında hayat kurtarma özelliğini anlattıktan sonra kask hediye etti. Ceza yedikleri için üzülen sürücüler, bundan sonra kask takacaklarının sözünü verdi.
6 AYDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 590 KİŞİ YARALANDI
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, bundan sonraki süreçte de motosikletlere yönelik denetimlerin sıklaştırılarak sürdürüleceğini bildirdi. Yetkililer, 2014 yılının geride kalan 6 aylık döneminde motosikletlerin karıştığı 536 trafik kazasının meydana geldiğini, 1 kişinin öldüğünü ve 590 kişinin de yaralandığını belirterek kask takmanın ölüm ve yaralanmaları önleyeceğini kaydetti.
Yetkililer, ayrıca 6 aylık süreçte 25 bin 686 motosikletin denetlendiğini, 20 bin 151 motosiklet sürücüsüne ise çeşitli nedenlerden dolayı 3 milyon 442 bin 529 lira ceza kesildiğini de bildirdi.

FOTOĞRAFLI