İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Zekeriya Ordu “Ana rahmindeki çocuğun karanlık dünyası” isimli bir resim sergisi açtı. Ressam polis memuru Zekeriya Ordu, sergiden el edilecek gelirin tamamını su kıtlığı çeken Afrika ülkelerinde yeni su kuyuları açılması için bağışlayacağını söyledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü,  Gasp Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zekeriya Ordu'nun "ölüm sonrası hayatı" anlattığı 30 eserinden oluşan sergisi, dün Ataşehir Optimum Outlet AVM’de açıldı. 5 Kasım’a kadar açık olacak sergide Zekeriya Ordu’nun ölümden sonraki hayatı anlattığı soyut resim çalışmaları bulunuyor. "POLİSLİKTEN ARTAN ZAMANIMDA RESİM YAPIYORUM"
İstanbul Emniyet Müdürlüğünce daha önce Yılın Sanatçısı ödülü alan Zekeriya Ordu, çocukluğundan beri resim yaptığını söylerken “Aktif bir şubede çalıştığım için resim yapmaya fırsat bulmakta oldukça zorlanıyorum. Meslektaşlarım yıllık izinlerinde tatile çıkarken ben evimdeki atölyeye koşuyorum. Bulabildiğim her fırsatta resim yapıyorum.” dedi. Sergiden elde edilecek gelirin tümünü bağışlayacağını söyleyen Zekeriya Ordu “Sergiden elde edilecek gelirle su kıtlığı çeken Afrika ülkelerinde yeni su kuyuları açılması için çalışacağım. Bu konuda bölgede faaliyet gösteren bazı yardım dernekleri vasıtasıyla bu amacımı gerçekleştireceğim” diye konuştu.