Ümit KOZAN- Tahsin GÜNER- Muhammet BAYRAM/ANKARA, () ANKARA'da Berkin Elvan için toplanan liseli gençlere polis müdahale etti.  
Kızılay Güvenparak'da toplanmak isteyen liseli öğrencilerin sayıları artmaya başlayınca polis TOMA'larla tazyikli su sıkarak müdahale etti. 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' diye slogan atarak tekrar toplanan ve sayıları 20'ye yakın olan liselilere ikinci kez TOMA'larla su sıkarak müdahale de bulununca, çevredeki vatandaşların, "Sizin çocuğunuz yok mu? Çocuklara su mu sıkılır?" diye tepki gösterdi. Polisin tepki gösterenleri de gözaltına aldı.
Bu sırada adı öğrenilemeyen kadın, "Kocamı niye gözaltına alıyorsunuz, evimize gidiyorduk, sizin çocuklara yaptığınızı görünce tepki gösterdik, bu mu suçumuz" diye eşini kurtarmaya çalışırken kendisi de gözaltına alındı. Olaylar sırasında 20'si liseli 25 kişi gözaltına alındı.
Bu arada, Kızılay'da dershane çıkışında gençlerin toplanmasına izin vermeyen polis koşuşturma sırasında bir liseliyi gözaltına aldı. Liseli genç, "Sizi koşarken görünce korktum, panikle ben de koştum" demesine rağmen gözaltına alınmaktan kurtulamadı.
Polis, Mamak Tuzluçayır’da Berkin Elvan’ın ölümünü protesto eden gruba da TOMA'lı ve biber gazlı müdahalede bulundu.

ÜK(ÜK/AAA)  (FOTOĞRAFLI)