ADANA'da 39 yaşındaki Ayşe Cantürk'ün çantasını kapkaç yöntemiyle alarak kaçan zanlı, 20 dakikada polis tarafından yakalandı.

Olay, saat 22.45 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Fatih Terim Sokak'ta meydana geldi. 26 yaşındaki Kemal K, annesi ile birlikte yürüyen Ayşe Cantürk'ün arkasından yaklaşarak çantasını kapkaç yöntemiyle alarak kaçmaya başladı. Annesinin yaşlılık maaşı da çantada olan Ayşe Cantürk, çığlık atarak yardım istedi. Çığlıkları duyan vatandaşlar durumu polise bildirmesi üzerine bölgeye, Asayiş, Yunus ve Güven Timleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan çok sayıda polis ekibi, bölgede arama çalışması başlattı. Apartmanların otoparklarına ve bahçelerinde arama yapan polis ekipleri, Ayşe Cantürk'ten zanlının eşkalini aldıktan sonra çevre mahalleleri de araştırmaya başlattı.

KARTON KUTULARIN ARKASINDA YAKALANDI

Kapkaçın meydana geldiği sokağa yakınında bulunan bir iş merkezinin depo bölümünün girişini kontrol eden Güven Tim ekipleri, boş karton kutuların arkasına saklanan Kemal K'yi yakaladı. Güven Tim ekipleri zanlıyı yakaladıkları yerde yapılan araştırmada çalınan çantada bulundu. Çanta olay yeri ekiplerinin incelemesi sonrası alınırken, Kemal K., Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"POLİS HAKKINDA KÖTÜ KONUŞAN KARŞISINDA BENİ BULUR"

Kapkaç'a uğrayan Ayşe Cantürk, olayın ardından kısa sürede sokakta 50 polis gördüğünü belirterek, "Sokağa Adana'daki polisler dolmuştu. İnanın bir Türk vatandaşı olarak tüylerim diken diken oldu. Bundan sonra kim polis teşkilatı hakkında bir şey söylerse karşısında beni bulur. Polis için 'istediğini yakalar, istemediğini yakalamaz, istediğini görür istediğini görmez' diyenler karşısında beni görür" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, zanlı Kemal K.'nin bir kebapçıda garson olarak çalıştığı ve daha önce de kapkaç suçundan kaydı bulunduğu öne sürüldü.