Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da kız arkadaşıyla kavga ettiği için falezlere çıkarak intihar etmek isteyen 19 yaşındaki Ercan Çelik, "Sen gerçek aşkı bilir misin?" sorusuna, “Ben gerçek aşkı bulmak için 30 yaşıma kadar evlenmedim" diyen polis tarafından ikna edildi.
Olay saat 11.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Yavuz Özcan Parkı'nda meydana geldi. Kısa süre önce kavga ettiği kız arkadaşıyla barışamayan Ercan Çelik, intihara karar verdi. 35 metre yüksekliğindeki falezlere çıkan genci fark edenler polisi aradı. Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri genci falezlerden indirmek için yarım saat boyunca konuştu.
Genci ikna etmek için olay yerine gelen Bahçelievler Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Erdoğan Tokma, önce genç kızla telefonda konuştu ardından Ercan Çelik'e “Çok gençsin değer mi?" diye sordu. Ercan Çelik, “Sen gerçek aşkı bilir misin?" diye cevap verince, “Ben gerçek aşkı bulmak için 30 yaşıma kadar evlenmedim. İnsan hayatta hiç ummayacağı zamanlarda karşısına bazıları çıkar ve hayatını değiştirir. Neden kavga ettiyseniz, birlikte bir yerde oturup konuşacağız. Ben sana bir ağabeyin olarak söz veriyorum. Ben gerçek aşkı buldum diyorsan sizi barıştıracağım" dedi.
Bu sözlerin üzerine intihardan vazgeçen genç ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Vatandaşlar ise Ercan Çelik'i ikna etmeyi başaran polisi tebrik etti.

AA(SU/AK) (FOTOĞRAFLI)