Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, () - ANTALYA'da çalıntı malzeme taşındığı şüphesiyle bir at arabasına el koyan polis, yaklaşık 1 saat boyunca atın inadını kırıp yerinden oynatamayınca, çareyi hayvanı ve arabayı çekiciyle götürmekte buldu.
Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'nın Doğuyaka Mahallesi'nden bir kişi, sabah erken saatlerde inşaat halindeki bir binadan kapı, alüminyum parçaları gibi inşaat malzemeleri çalındığı ihbarında bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızlığa karıştığı iddia edilen iki kişi ile çalınan malzemelerin taşındığı belirtilen at arabasını yakaladı.
Şüphelilerden biri Meydan Polis Merkezi'ne götürülürken, diğeri de polislerle birlikte at arabasının yanında kaldı. Ancak telsizle gelen talimatla polis merkezine gitmeleri istendi. Polis memurlarından biri, ata binip 'deh' dediyse de atı kımıldatamadı. Bunun üzerine attan inen polis memuru, atın sahibinden yardım istedi, ikili birlikte atın yularından tutup çekmeye çalıştı. Çekilmek istenen at, her fırsatta biraz daha geriye bastı.
ÇEKİCİ ÇAĞIRDILAR
Polisin atı hareket ettirme çabası sonuç vermeyince, ekip arabasını kullanan meslektaşı devreye girdi ancak onun çabası da nafile kaldı. Atın inadını kıramayan polisler son çare olarak çekici çağırdı. Trafik otoparkına anons eden polislerin istediği çekici olay yerine ulaştırıldı. At arabası çekicinin arkasına bağlanırken, polis memuru da atın karnını doyurdu, ardından at ve arabası çekiciyle Meydan Polis Merkezi'ne doğru yola çıktı.

FOTOĞRAFLI