Fatih KARAÇALI / ADANA, () - ADANA'da 5 ay önce boş arazide bulunan kafatasını incelemeye alan polis, 22 kayıp yakını ile görüştükten sonra kimliği belirledi. Kafatası ve kemik parçalarının ağaçlık alanda yürürken uçurumdan düşen 80 yaşındaki Selahattin Balta'ya ait olduğu saptandı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Kurttepe Mahallesi'nde ağaçlık alanda dolaşan vatandaşlar, 25 Mart 2014'te bir kafatası ile kemik parçaları buldu. Kafatasının cinayet kurbanına ait olabileceğini düşünen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerinde çalışma yapan Asayiş Şube'sine bağlı Cinayet Büro Amirliği görevlileri ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, başıboş köpekler tarafından parçalanan kafatasının yakınlarında takma diş ve kemik parçaları elde etti. Kafatası ile kemik parçaları Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
22 AİLEYLE GÖRÜŞÜLDÜ
Bulunan kafatasının kayıp olan şahıslardan birine ait olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, kayıp kişi başvurularını incelemeye aldı. Kafatasının yapısı ve takma diş kullanıyor olmasını da dikkate alan ekipler, 22 dosyayı incelemeye aldı. Kayıp yakınlarını evlerinde ziyaret eden ekipler, tek tek görüşme yaptı. Yapılan araştırma sonrasında kafatasının unutkanlık hastası olan Selahattin Balta'nın takma diş kullandığı belirlendi.
DNA TESTİ YAPILDI
Selahattın Balta'nın 3 çocuğundan DNA örneği alan polis, doku karşılaştırılması yaptırdı. Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen doku örneklerinden Selahattin Balta'nın 2 oğlunun DNA'sı uyuşmadı. Diğer oğlu Cemil Balta'dan alınan örnekler ile babasının DNA'si uyum sağladı. Bunun üzerine polis aileyi arayarak, bulanan kafatasının kaybolan Selahattin Balta'ya ait olduğunu bildirdi. Bunun üzerine aile bulunan kafatası ve parçaları alarak toprağa verdi.
DÜŞEREK ÖLMÜŞ
Polis olayın cinayet olabileceği üzerinde de durdu. Bunun için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de olayın bu yönünü de araştırmaya başladı. Yapılan araştırmada Balta'nın 80 yaşında ve unutkanlık hastası olduğu için evden yalnız çıktığı ve bir daha evi bulamadığı için ormanlık alana doğru gittiğini belirlendi. Balta'nın gezerken aşağısı uçurum olan bir noktaya geldiği ve ayağı kayarak düştüğü, kimse görmediğinden hayatını kaybettiği, cesedinin de köpekler tarafından parçalandığını tespit etti
FOTOĞRAFLI