ADANA'da bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaları azaltmayı hedefleyen Trafik Şube Müdürlüğü, gece fark edilmeyi sağlayan reflektörlü yelek dağıttı.
Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmalarda, bisiklet ve motosiklet sürücülerinin bu yılın ilk 8 ayında 871'i yaralanmayla sonuçlanan bin 34 kaza yaptığını saptadı. Kazalarda geçen yıllara göre artış olduğunu de belirleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi hazırladı. 'Trafikte fark edilin' sloganı ile hazırlanan proje kapsamında, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'in de katıldığı uygulamada sürücülere gece fark edilmelerini sağlayan reflektörlü yelek dağıtıldı.
Nuri Sabuncu Bulvarı üzerinde hareket halindeki motosiklet ve bisiklet sürücülerini durduran ekipler, trafik kurallarının hayatı kolaylaştırmak amacıyla uygulandığını da hatırlattı.
Haber takibine bisikleti ile gelen gazeteciye de yelek veren Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, "Vatandaşlarımızın, daha güvenli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için elimizden gelen her şeyin yapıldığını bilmelerini istiyoruz. Bisiklet ve motosiklet her ne kadar spor aracı olsa da ulaşım amaçlı da kullanılmakta. Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin maruz kaldığı kazalar hiç de küçümsenmeyecek oranlardı. Bunları en aza indirebilmek için sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin trafikte özellikle de geceleri daha iyi görülebilmesi için reflektörlü yelekler hazırladık" dedi.

FOTOĞRAFLI