İMRALI'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da kurulan çadır ve platformun kurulduğu alanda polis arama yaptı. Arama sırasında polis bulduğu çok sayıda Abdullah Öcalan posterini toplayıp götürdü.
BDP'nin öncülüğünde Bağlar İlçesi Batıkent Meydanı'nda 2 gün önce, 'Özgür önderlikle özgür yaşama' adıyla çadır ve halk kürsüsü adıyla platform kuruldu. Sabahın erken saatlerinde gelip polis ekipleri, çarşıda bulunan ve platforma asılan Abdullah Öcalan'ın posterlerini topladı. Platformda bulunan Şeyh Sait'in posterine ise dokunulmadı.
Aramaya tepki gösteren BDP'liler ile polis arasında tartışmalar oldu. Çadırda bulunanlar polise, "Masada oturup görüşüyorsunuz ama bir posterine tahammül edemiyorsunuz" diye tepki gösterdi.
BDP'nin, Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü etkinliği için Diyarbakır'daki billboardlara astığı posterler de mahkeme kararı ile toplatılmıştı.
Polisin bu sabah 'Özgür önderlikle özgür yaşama' çadır ve platformdaki poster sökerken mahkemenin bu kararını gerekçe gösterdi.